Panasonic NV-FJ622 někdy namotá pásku/kazeta zničila 2 videa
Moderátor: Moderátoři
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Panasonic NV-FJ622 někdy namotá pásku/kazeta zničila 2 videa
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Skus vycistit hlavy gumou - raz sa mi stalo nieco podobne. Neviem presne, co sa stalo, ale vysledkom bola roztrhnuta paska a video nic nezobrazovalo. Myslel som, ze hlava je uz v prdeli. Tak ako poslednu moznost som zobral gumu na gumovanie, dal play a prilozil gumu k bubnu - a objavil sa obraz
Na obraze se Ti během toho gumování v PLAY modu objevilo KOH-I-NOOR? To bylo z té gumy
Ale vážně: Skoro bych se bál takové operace, že se mi při ní podaří ulomit některou hlavičku na bubnu. Spíš bych použil klasické chemikálie, příp razantnější, než isopropanol.
Byla to pro mne trošku novinka, opravdu jsem o gumování bubnu neslyšel a opravdu bych se bál o jeho osud.. Před 20 lety jsem si "vydělal", čistil jsem buben a použil nevhodný hadřík-nějaký úplet-a neštěstí bylo dokonáno.
U bubnů, z nichž hlavy pro SP i LP koukají jednou dírou (například PAN NV-J 25,35, 55 a další) je lepší gumou a párátkem vyčistit vzduchovací drážky na bubnu, hlavy ale opatrně - nemají štěrbiny uprostřed čela, ale nesouměrně na kraji a ty tenké pólové nástavce se rády vyštípnou.
A hlavně: musí to být poctivá guma, žádná plastová imitace.