Mně se to stalo letos několikrát. Tak během hodiny po podání zásilky, když to prosáklo hlouběji do systémů pošty, se přestala zobrazovat ta historická zásilka a ukázalo to tu novou.Kvicala_r píše:...čekal bych, že ten prehistorický kod zásilky systém po určitém období vyřadí a až po uplynutí karenční doby ho použije znovu, přičemž "zapomene" to předešlé doručení.
Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Hubert_79 píše:Funguje, jen došlo k duplicitě čísla.
U mne nefungoval,nedozvěděl jsem se vůbec nic.Kde mám momentálně zásilku,kdy ji mohu očekávat.Jak je zvykem u PPL a jiných.Za ty ceny co požadují by to mělo být vychytané.Co by se stalo kdyby nějaká banka vydala duplicitní čísla účtů.Soft pošty asi tvoří rekvalifikovaní havíři nebo gynekolog
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Ono to není, že někde je číslo 00000001x a někde 99999999x. Když ti to přijde na poštu ("kolo" s 1 nebo 3 tisíci nálepek s kódy), tak tam jsou naprostá hausnumera. Samozřejmě, mělo by se tam, co to tisknou, vědět, jaké série se pustily do oběhu a nejspíš se to i ví. Jenže si objednáš na poštu třeba tři ta kola a už nikdo nehlídá, které se vezme a začne používat.
Ze zkušenosti - ta výše naznačená duplicita se stane poměrně zřídka. Není to nic zásadního - proto je v tom sledování uveden telefén, kam se lze obrátit a tam to vysvětlí.
Roční objem doporučených zásilek je kolem 70 milionů.
pF píše:Prodat někomu co to vytáhne ze sratzek
Velmi věcný a podnětný příspěvek.
- tomasjedno
Háček bude v tom, že prvních několik číslic asi identifikuje poštu (všechny doporučené dopisy z naší pošty 10007 začínají RR478), čímž se disponibilní počet čísel pro konkrétní poštu drasticky redukuje. Což by se dalo eliminovat automatickým generováním čísel.
- tomasjedno
Psal jsi, že desetitisíce denně. Teď píšeš, že statisíce denně. Takže nejspíš miliony denně?Hubert_79 píše:Roční objem doporučených zásilek je kolem 70 milionů.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
tomasjedno píše:Háček bude v tom, že prvních několik číslic asi identifikuje poštu (všechny doporučené dopisy z naší pošty 10007 začínají RR478)
Nene. Až tam pošleš rekomando za půl roku, tak to číslo bude jiné. Ty číselné řady jsou opravdu náhodné a na poštu to vazbu nemá.
Hele, já vím taky prd, podle jakého klíče se to generuje/přiděluje a proč k té duplicitě ojediněle dojde. Jen jsem "nahlas přemýšlel".
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Pikofarad píše:Hubert_79 píše:Velmi věcný a podnětný příspěvek.
To by se ale zvýšila nezaměstnanost,přisátá poštovní netáhla by skončila na ÚP,možná i Hubert
Tak určitě! Všichni jsme tam netáhla, nikdo nic nedělá. Jen kávička o osmé, obídek, po obídku kávička a ve dvě domů. Komu by se to nechtělo dělat
Jen tak na okraj - věcné argumenty bys v arzenálu nenašel? Místo hloupých urážek?
- tomasjedno