Výměna nafouklého C na základní desce - postup
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Sundal jsem pájecí hrot i s jeho katalytickým tělískem a operace začala. Akorát to chce přesně naštelovat vzdálenost špičky plamene od desky a šmrdlat plamenem na obě nohy a z druhý strany elyt rukou vytáhnout. Jede to i bez něj, někdy příště se tam dá novej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
lesana87 píše:Já mám na hrotu odsávačky tlustou silikonovou hadičku, cca 8mm přesah přes hrot. Tlustou proto, aby se moc nedeformovala tím přitisknutím na desku a podtlakem při odsátí. Dovnitř odsávačky jde míň cínu, nějaký se zachytí na rozhraní hadičky a hrotu, ale jakmile se tam nahromadí cínu víc, je potřeba ten bobík vyklepnout, protože to přestane sát. Obvykle stačí hadičku trochu požmoulat a bobík vypadne.
To mám úplně stejně, akorát to někdy tahám ven pinzetou, když nejde vyklepat.
Plamenem jsem kdysi v nouzi taky tahal nějakej řadovej konektor z desky. Sice se to povedlo, ale trochu jsem to opálil. Toto už radši nebudu zkoušet.
Jinak kondy z MB a podobný součástky, tahám za pomocí horkovzduchu, kterým desku nahřeju na cca 150 °C a pak vyhřívané odsávačky s přidáním běžnýho olovnatýho cínu, jde to krásně. Kdybych měl pořádnou odsávačku, tak to ani nemusím předehřívat.