Nabíjení fitbít hodinek

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Nabíjení fitbít hodinek

#1 Příspěvek od robo »

Ahoj všem, zakoupil jsem si z ebay nabíjecí stojánek pro fitbit ionic. Jenže přes tento stojánek se hodinky nabijou jen na 98 procent. S originálním kabelem na 100 procent. Používám na nabíjení samsung nabíječku s výstupem 5V/1A. Do stojánku jdou jen dva fousy a vlákénka to nejsou. Nenapadá mě proč stojánek nabije jen na 98 procent, nechal jsem to připojené snad 3 hodiny a origo kabel na 100. Zdá se to jako blbost. Můžete mě to někdo vysvětlit proč? Díky
Přílohy
20200626_190240.jpg
20200626_190240.jpg
bum
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bum »

Na obrázku je vidět že červený vodič jde na střední plošku tak jedině že z druhé máš rezistor, bílý vodič přímo na krajní plošku pokud jde rozebrat originál nabíjecí držák tak porovnat. Kdysi jsem opravoval nabijecí držák pro HONOR BAND 5 a stejný problém ale dal jsem to neměl možnost porovnat mezi tím majitel hodinky rozbil a vše vyhodil. Nabíječ byl stejný.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Na té pinové destičce není žádný odpor, nic. Propískl jsem mezi koncem a usb a je tam 1-2Ω. Jednu žílu jsem oholil a smotal a šuplera ukázala 0.41mm. Tak nevím co by ještě na tom kabelu mělo být špatně. Vzal jsem od HTC kabel, ustřihl mikrousb a drátky přípájel na pinout destičku. Tváří se že nabíjení probíhá, to i předtím. Hodinky hlásí 100 procent, nabíjel jsem dneska už jednou, někdy odpoledne, další nabíjení bude v neděli. Měřením se nezdá že by v originál šňůře bylo něco co nemá neoriginál. Není to taky Lightning od Apple. Ale co, nabije to, nabije tak to dál zkoumat nebudu. Ještě uvidím jak bude probíhat nabíjení až si o to hodinky řeknou.
weed_smoker

#4 Příspěvek od weed_smoker »

Při 5V a 1A už je 1-2Ω docela dost.Jestli ten kabel není dlouhej,moc kvalitní asi nebude.Průřez může bejt OK,ale třeba je to materiálem vodičů.
BTW.Propoj z YSLY-OZ 2x1,dlouhej 7.5m měl obvykle kolem 0.4Ω(na jednom konci šlus(jen zkroucením) a na druhym měřák) a tohle určitě nemá 7.5m.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

setkal jsem se s podobným problémem u nějakého noname tabletu. Problém byl v tom, že originál nabíjecí zdroj dával 5,5V , kdežto ostatní nabíječky jen pět.
Sadra17

#6 Příspěvek od Sadra17 »

jenže tam je maximálně 1s článek na 4.2V to musí i těch 5V nabít v klidu
davemh

#7 Příspěvek od davemh »

Laický pohled - při nabíjení těch posledních pár procent stejně aku odebírá tak malý proud, že by se úbytek na vedení neměl nijak drasticky projevit, ne?
robo

#8 Příspěvek od robo »

davemh: tak jak píšeš tak to je. Hodinky byly na nabíječce snad 2.5 hodiny a stovky jsem se nedočkal. Dvakrát jsem nabíjel přes ten stojánek a stovka ne ane. A ten večer, po výměně kabelu, měla při připojení na nabíječku baterie nějakých 96 procent a za snad 15 minut to dalo 100 procent.
Zase se říká že je pro baterii lepší nenabíjet na plných 100 procent takže jsem tuhle fičuru výměnou kabelu zrušil. :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“