Audi a6 2001, nefunkční klima a ventilátory na chladič.

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

#16 Příspěvek od robo »

Nalezeny uhnilé vodiče k čidlu venkovní teploty.
passion

#17 Příspěvek od passion »

Já to říkal :lol:
Kolegovi som presne to isté riešil na golfe 4.
Dnes, dva týždne pred TK mi oktávka2 rozsvietila kontrolku airbagu. Reku super načasované. Napichnem vag -
01221 - Crash senzor side airbag driver side G179
Nakoniec z toho boli zlomené drôty v prechodke dverí. Poguglil som a že dosť častá závada Skoda Octavia 2 1Z . Prekvapilo ma, že bezpečnostná vec a má najkratšie vodiče, čiže sa ulomia ako prvé.
Nedávno bol u mňa kamarát, že mu prestali ísť smerovky na Ford Galaxy (to isté ako VW Sharan či Seat Alhambra, často označované ako SAG - SharanAlhmabraGalaxy). Tiež mal zhnitý drôt odhadom tak maximálne 0.5mm2 od poistiek pod kapotou pri batérii. Čím to je? Šetrením medi na prierezoch, alebo nekvalitnou popraskanou izoláciou? Je pravda, že tie autá už začínajú mať 20 rokov, ale aj tak. Na starých škodovkách či žiguliakoch toto nezažívam.
Přílohy
ebO2a.jpg
Octavia 2 airbag pred opravou
Octavia 2 airbag pred opravou
ebO2b.jpg
Po oprave
Po oprave
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ak si to spajkoval, tak budes rad, ak to vydrzi do tej STK.
passion

#19 Příspěvek od passion »

hej, zaspájkoval. Ani rúško som nemal.
A som presvedčený, že skôr ako sa rozpadne ten dnešný cínový spoj, zhnije karoséria.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Ak kazdy den len 4-krat otvoris a zavries dvere, tak sa to ulomi velmi rychlo.
Opravoval som takto provizorne pred STK privod k 3. brzdovemu svetlu, vydrzalo to asi mesiac. Druhy pokus asi rovnako. Potom som sa nasral, kupil kus noveho kabla, krimpovacie spojky a klieste a odvtedy to funguje. V mieste ohybu je novy celistvy kabel, spojky su na miestach bez pohybu.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od workhard »

Cínový spoj se nerozpadne, ulomí se to těsně vedle a to tak že velice rychle ;)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
passion

#22 Příspěvek od passion »

No ok pesimisti(alebo realisti? :D ). Ja som optimista. Káble som práve z toho dôvodu nie len spojil, ale aj nadpojil. Ale ak to povolí, dám vedieť. Férovo.
:D
robo

#23 Příspěvek od robo »

Spojení vodíče pájením pokud je ten drát v pohybu není šťastné řešení.
Čidlo venkovní teploty zakoupeno. Portikus byl zdevastovaný tak jsem vzal nějaké malé fastony a nasunul je na piny čidla. Velmi opatrně a trochu zalil tavným lepidlem a přes spojky krimpovacíma kleštěmi napojil na původní dráty, proměřil až do kostky u světlometu zda ten zbytek drátů není po cestě přerušen. Není. Klima stále nejede.
passion

#24 Příspěvek od passion »

Myslím, že zmršťovačky zaženú všetky vaše negatívne myšlienky na zlomenie káblikov.
Ku klíme - prešiel si si ten samoštudijný materiál? Je tam úplne všetko ako to pracuje.
robo

#25 Příspěvek od robo »

Abych se přiznal tak celé ještě ne ale je to velmi zajímavé čtení pro někoho-tedy mě co o tom má jen velmi obecné povědomí. Jsem zaúkoloval majitele aby se neflákal a koukl na to čidlo a když zjistil že je to KO tak jsem se zaradoval, problém nalezen. Čekal jsem že po výměně čidla přijdou ovace a pochvala před nastoupenou jednotkou a bude opraveno.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“