Je to bohužel tak, jak píše Radimosso

.
Normální vzdušná vlhkost desce nevadí. Většina výrobců ale umisťuje u závěsných kotlů řidicí desky dolu pod všechno, a to je pak problém když po letech někde začne kapat voda. Jednak je to již po záruce, a kape také bohužel přímo do té elektroniky. Servisáci kotlů mi nanoseji k opravám dost z tohoto důvodu vyhořelých desek. Mám dojem, ale spíše jsem přesvědčen, že toto řešení je v dnešní zku..ené době patřičným záměrem, jak si připoutat nebohého zákazníka takto k sobě prodejem předražených náhradních elektronik. Přitom by stačilo nad desku dát ochranný kryt typu "Napoleon" z jakéhokoliv plastu. Jenže to by se holt výrobcům nehodilo do krámu

. Takže jedinná rada servisákům dodávajícím a zprovozňujícím nový kotel u zákazníka. Dejte tam za patřičného "vysvětlení" zákazníkovi nějaký kryt z ohebného plastu nad tu elektroniku jako ochranu proti kapající vodě, a poučte ho, že řešíte šlendrián a záměr výrobce, a takto mu to jeho kurvítko vyblokujete. Dost tím stoupnete v ceně a příští servisní kontroly a čištění budou probíhat v klidu a v "přátelském duchu při kávě a štrůdlíku".
Vašek