Cena oleje ve značkových servisech
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
To ses obrátil na špatného známého mechanika. V té hospodě ti k tomu guláši dávají i oblečení? Prostě stejný nesmysl, protože se stydí naúčtovat si normální sazbu za svou práci. Nenašel by na zdůvodnění té sazby tu uklízečku s červeným diplomem.dvorak píše:Když jsem se obrátil na známého automechnika
Kdyby tam měl vyvěšenou hodinovou sazbu a přehled úkonů pro orientaci zákazníka, tak by se asi více jak polovička otočila a šla jinam. Čím to asi je?
Kdysi ke mně přišel zákazník s deskou od monitoru, že jsou tam špatné elyty a že je má s sebou, abych mu je vyměnil, že sám nemá pájku. Tak jsem mu řekl, že to bude až zítra a že to přijde na 3 stovky. S cenou souhlasil, zpalatil, druhý den si pro to přišel, elyty zkontroloval a odešel spokojený. Za dva dny mi volal, že mu ale monitor nefunguje. Dostalo se mu odpovědi, že chtěl vyměnit elyty, toto se provedlo a to je vše. Závadu na monitoru odstranit nechtěl, tu si zjistil přece sám. Pokud ted zajdu za mechanikem, protože na to nemám nářadí, vyměnit olej a to za ten můj přinesený, tak žádná výmluva o záruce neexistuje. Vymění, zaplatím předem dohodnutou cenu za práci a odjíždím. Nic víc! Mechanik mi ale stále ručí za svou práci, ne za ten olej!
Na svoji Octavia1/2010 jsem si tam vždy nechával měnit olej vlastní, vždy odpovídající správné specifikaci. Včera mi řekli, že mi vlastní olej nevymění, prý z nařízení vedení.
Auto už samozřejmě v záruce dávno není, byl jsem tím vyjádřením ale zaskočen.
Je zde prosím někdo, kdo po právní stránce ví, že to značkový servis může udělat, a když nemůže, jak bych měl postupovat?