Cena oleje ve značkových servisech

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PixelOrgy

#61 Příspěvek od PixelOrgy »

To Kelly je dobrej narez, to cumim teda.
AlesALF

#62 Příspěvek od AlesALF »

Proto můžou taky dávat tak úžasné zákaznické "slevy" :-)
Sadra17

#63 Příspěvek od Sadra17 »

jo ale i tak se dostanou max na ceny jako všude jinde :lol: kde je dostane v podstatě kdokoliv
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Habesan »

rnbw píše:lebo som ju potreboval hned a tam ju mali.
To je taky jediný důvod proč AutoKelly existuje.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Sadra17

#65 Příspěvek od Sadra17 »

existuje kvuli servisům (2x denně rozvoz) a další výhody že jim tam přijde nějakej jouda z ulice je nevýznamný obchod :oops:
passion

#66 Příspěvek od passion »

To má každá lepšia autotecha, elit, intercar... Aj u nášho dedinského automechanika otočí 2x za deň autíčko z autokelly. Servisman nemusí nikam chodiť. Ráno dá auto na zdvihák, zistí čo potrebuje, sadne na 5 minút za počítač a za hodinu má diely doma. Medzitým sa povenuje inému autu a robota mu nestojí mŕtvym časom zháňaním dielov po obchodoch. A ceny má tiež úplne iné, ako vidíme my na eshope.
Sadra17

#67 Příspěvek od Sadra17 »

ano 30-40% slevy byla běžná věc :oops: měl jsem to přes známýho a i s touhle "slevou" jsem stejný díl byl schopný sehnat levněji jinde 8-)
Mysteri

#68 Příspěvek od Mysteri »

Treba zmeniť ,,známeho". Ja som ich takto tiež zmenil...
dvorak

#69 Příspěvek od dvorak »

Když jsem se obrátil na známého automechnika, aby mi vyměnil prasklý klínový řemen s tím, že řemen mám vlastní, tak mi to odmítl s tím, že prý do hospody si také nemůžu přinést ke guláši svoje knedlíky a objednal si ho sám, samozřejmě byl 2x dražší než můj, přitom ta samá značka....
EKKAR

#70 Příspěvek od EKKAR »

Některý servisáci odmítají montovat donesený vlastní díly, že by museli nést břemeno záruky i za ty ne-svoje díly, jinej to udělá tak, že napíše na prováděcí fakturu "dodán vlastní ten a ten díl", třetí to namontujou podle přání zákoše, pokud ten díl uznají že je odpovídající, ale účtujou si dvojnásobnou dobu na montáž. Ono tam jde o to, že oni sami dostanou ten díl od prodejce se slevou, s jakou ho u stejnýho prodejce seženeme i my - ale servis nám ho prodá za plnou pultovou cenu a tím vydělá. Když vezme k opravě náš díl, nevydělá nic (na tom materiálu), takže si to přirazí na práci. Já bych im to i toleroval, pokud by mi při tomhle ten materiál neprodávali za běžnou pultovou cenu, ale za mnohonásobek pultový maloobchodní ceny jako ten volej - když já koupím litr za kilopade v malým, oni ten samej litr koupí za míň než kilo v sudovým balení, proč jsou tak nenažraný a účtujou mi ještě navíc mimo práci a další poplatky ten sudovej volej za tři kila litr?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#71 Příspěvek od p32 »

dvorak píše:Když jsem se obrátil na známého automechnika
To ses obrátil na špatného známého mechanika. V té hospodě ti k tomu guláši dávají i oblečení? Prostě stejný nesmysl, protože se stydí naúčtovat si normální sazbu za svou práci. Nenašel by na zdůvodnění té sazby tu uklízečku s červeným diplomem.
Kdyby tam měl vyvěšenou hodinovou sazbu a přehled úkonů pro orientaci zákazníka, tak by se asi více jak polovička otočila a šla jinam. Čím to asi je? :wink:
Kdysi ke mně přišel zákazník s deskou od monitoru, že jsou tam špatné elyty a že je má s sebou, abych mu je vyměnil, že sám nemá pájku. Tak jsem mu řekl, že to bude až zítra a že to přijde na 3 stovky. S cenou souhlasil, zpalatil, druhý den si pro to přišel, elyty zkontroloval a odešel spokojený. Za dva dny mi volal, že mu ale monitor nefunguje. Dostalo se mu odpovědi, že chtěl vyměnit elyty, toto se provedlo a to je vše. Závadu na monitoru odstranit nechtěl, tu si zjistil přece sám. Pokud ted zajdu za mechanikem, protože na to nemám nářadí, vyměnit olej a to za ten můj přinesený, tak žádná výmluva o záruce neexistuje. Vymění, zaplatím předem dohodnutou cenu za práci a odjíždím. Nic víc! Mechanik mi ale stále ručí za svou práci, ne za ten olej!
breta1

#72 Příspěvek od breta1 »

Včerejší zkušenost s jedním brněnským značkovým škoda servisem.
Na svoji Octavia1/2010 jsem si tam vždy nechával měnit olej vlastní, vždy odpovídající správné specifikaci. Včera mi řekli, že mi vlastní olej nevymění, prý z nařízení vedení.
Auto už samozřejmě v záruce dávno není, byl jsem tím vyjádřením ale zaskočen.
Je zde prosím někdo, kdo po právní stránce ví, že to značkový servis může udělat, a když nemůže, jak bych měl postupovat?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Hubert_79 »

Jak po právní stránce? To se s nimi chceš soudit? :roll: Jeď tam, kde s tím nemají problém a je to.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#74 Příspěvek od p32 »

Přesně tak. Opravdu musíš utrácet peníze tak, kde tě posílají do prd..e?
witt

#75 Příspěvek od witt »

Značkový servis zpravidla není provozovovaný onou značkou. Je to samostatný privátní podnik a jeho vedení si může v mezích zákona a oněch výrobcem vozu "autorizovaných postupů" nastavit libovolný byznys model.

Na výměnu vlastního doneseného oleje určitě právní nárok neexistuje.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“