Iskrenie motora vysávača Electrolux
Moderátor: Moderátoři
Iskrenie motora vysávača Electrolux
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
veľmi pekne ďakujem, cenné rady, cez deň som to pozrel, medzery medzi lamelami som skontroloval, visel uhlík -ešte na chvíľu by dočiahli, ale sú už dosť krátke
+ som rozobral Zanussi najdúcha -hučal, inak je komplet, a že premažem a použijú zatiaľ tento, no vidím motor je skoro dtto, uhlíky ako nové -zobral by som ich odtiaľ -no je tam vysypané iba predné ložisko, je mi ho ľúto pokaziť -tak skúsim spojazdniť oba..
idem zháňať oboje
ložisko nevysypané, zadné, je 608Z - vysypané predné sa nedá identifikovať -rozmerovo je dtto -bude to tiež 608Z ??
a uhlíky tie krátke meriam 11,1 x 6,2 - aký je samotný uhlík =bez prívodu origo dlhý? na nete nevidím -dajú sa vôbec origo zohnať? (nemám možnosť bodovať pohyblivý prívod ku čapičke/pliešku..)
https://www.google.com/search?&q=uhl%C3%ADky+11x6
Idem na tie uhlíky Electrolux -bodovať možnosť nemám -ak by nepasovali čapičky, môžem do pôvodných vyvŕtať do stredu napr. 2mm dierku, prevliecť káblik uhlíka a z vonkajšej strany zapájkovať? = vydrží ten spoj otrasy atď?
A ten prívod ku vinutiu je fakt iba zatlačený??
Minule som pemzu u seba nemal, tak som použil jemný brúsny papier -predpokladám že by komutátor bolo dobré za dobehu prejsť vzhľadom k tomu ešte pemzou -voľakedy som to videl robiť známeho v servise spotrebičov -kotvu dal do stroja a tak očistil -ja si musím vystačiť nejako cez otvor motora.. -je jedno akou pemzou? nemám prírodnú, len ten umelý biely a žltý kváder v tvare mydla z drogérie..