pračka Siemens WM12P360GB
Moderátor: Moderátoři
pračka Siemens WM12P360GB
byly uhlíky.trápí mě ale jiná věc a to délka praní programů.Ty nejčastěji užívané jsou 40-60°C bez předpírky.Podle výrobce by program měl trvat něco přes 2-2.5 hodiny ale moje pračka ukazuje délku trvání programu asi 1h 35-38min- vím že se čas může lišit podle váhy prádla ale 8kg prádla jsem
snad ani nikdy nepral ale to by asi stejné neprodloužilo čas o hodinu.Taky se mi zdá že to pere tak 30min a zbytek máchá a ždímá.Tudíž nevím jestli je to v pořádku- na druhé straně nemůžu říct že to nepere.Tak jestli náhodou nemá někdo podobnou pračku nebo nějaké zkušenosti
Díky
Kolem 2 hodin to nahodi až pří 90°C...
- tatramacek
rzwinston píše:Koupil jsem asi před 2 lety tuto pračku celkem za pusu, jediné co jsem měnil
byly uhlíky.trápí mě ale jiná věc a to délka praní programů.Ty nejčastěji užívané jsou 40-60°C bez předpírky.Podle výrobce by program měl trvat něco přes 2-2.5 hodiny ale moje pračka ukazuje délku trvání programu asi 1h 35-38min- vím že se čas může lišit podle váhy prádla ale 8kg prádla jsem
snad ani nikdy nepral ale to by asi stejné neprodloužilo čas o hodinu.Taky se mi zdá že to pere tak 30min a zbytek máchá a ždímá.Tudíž nevím jestli je to v pořádku- na druhé straně nemůžu říct že to nepere.Tak jestli náhodou nemá někdo podobnou pračku nebo nějaké zkušenosti
Díky
Změř topné těleso, zdali ohřívá vodu.
bu2520 píše:Siemens Bosch používají často funkci kurz což je zkrácení programu. Není náhodou zapnutá?
tam nevidím takové tlačítko je tam jen Quick wash asi na 15 min ale to nepoužíváme
tatramacek píše:rzwinston píše:Koupil jsem asi před 2 lety tuto pračku celkem za pusu, jediné co jsem měnil
Díky
Změř topné těleso, zdali ohřívá vodu.
Hřeje určitě rukou je poznat rozdíl mezi teplotami ale můžu zkusit infra jestli ho najdu.To není zničeho nic to je vlastně od prvopočátku co jsem to koupil...
rzwinston píše:Koupil jsem asi před 2 lety tuto pračku celkem za pusu, jediné co jsem měnil byly uhlíky.trápí mě ale jiná věc a to délka praní programů.
Takže jsi ji asi nekupoval úplně novou, že? Zkus tedy napsat, jak je opravdu asi stará, protože uhlíky by se měly měnit aspoň po 8 letech. Jestli to tedy někdo "nespravoval" a nezadařilo se úplně a tak se toho zbavil. U každé pračky je někde technologický plán jak dlouho a co má dělat, což asi normálně neseženeš. Podle mě máš něco špatně "opravené".
Možná se dá vyčíst datum ze štítku
háčky čárky neřešit mám eng klávesu
- tatramacek
bu2520 píše:vše co popisujete by čas prodloužilo, ale on ho má zkrácený. Nesvítí kontrolka nad intesive wash? tato funkce prodlužuje čas praní a je možné že časy uvedené v manuálu jsou se zapnutou funkcí.
žádná kontrolka navíc nesvítí bohužel...