aktivace alarmu u ochranného rámu v obchodech

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

aktivace alarmu u ochranného rámu v obchodech

#1 Příspěvek od sr71 »

Dnes se mi opakovaně v několika obchodech stalo že jsem nechtěně aktivoval alarm u ochranného rámu u vchodu. Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo, dnes jsem ale měl v batohu navíc cca 20m smotaného UTP kabelu, mohlo to být tím? Jiný důvod mě nenapadá, nic jiného neobvyklého jsem s sebou neměl.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

A to ti ochranka pomocí přenosného detektoru neřekla, co je špatně?
..to bude jen ňákej odpůrek
sinclair

#3 Příspěvek od sinclair »

A byl ten UTP kábl někde zaplacený? :D
sr71

#4 Příspěvek od sr71 »

mi-ro píše:A to ti ochranka pomocí přenosného detektoru neřekla, co je špatně?

ne, ochranku jsem neviděl a prodavačka při mém nechápavém pohledu nad tím mávla rukou :D
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

O tomto probleme s kablom som cital uz viackrat, takze to bude dost pravdepodobne.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Ty rámy nejsou nic jinýho, než na nějakým kmitočtu vyzařující smyčky zařazený do obvodu místního oscilátoru - a ty kontrolní nálepky nebo plastový kapsle, nalepovaný ať už viditelně, nebo i neviditelně na/do zboží nejsou nic jinýho, než rezonátory LC naladěný na stejnej kmitočet. V sérii v tom rezonátoru je ztenčený místo, který se větším proudem jednoduše přepálí - toho se využívá pro deaktivaci "čipu" po zaplacení přiblížením k indukční cívce napájený dostatečně velkým proudem. Po přiblížení těch rezonátorů k rámům dojde k "odsátí" části jima vyzařovaný energie - elektronika pak detekuje příslušnou změnu například měřením napájecího porudu oscilačního obvodu těch rámů. Ergo kladivo, jestli bude dělat nějakej kabel svojí indukčností a paralelní kapacitou podobnej rezonanční obvod, může "odsát" z těch rámů dostatek energie na to, aby zarabótala příslušná vyhodnocovací elektronika a "začalo to řvát". Nejspíš stejně by zafungoval i sací měřič, pokud by ho někdo k těm rámům dotáhnul a zkusil proladit ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“