vadný zdroj C1-92
Moderátor: Moderátoři
vadný zdroj C1-92
Tento rusák mi zničeho nic přestal fungovat, bzučí , nesvítí kontrolka. Zřejmě je vadný spínaný zdroj který byl údajně u této série c1-9x dosti poruchový co jsem našel na ruském internetu. jelikož je nepoužívaný skoro nový, chtěl bych se vás zeptat kde zhruba ve zdroji hledat chybu, či co u této série bylo nejvíc poruchové? Mám k němu kompletní dokumentaci.
A někde jsem se dočetl že spínací tranzistor je zalit v nějaké hmotě, je to pravda?
schéma je zde na straně 21. Sekundární část zdroje jsem proměřil(Blbě se měří 2U103A je to zřejmě několik diod v sérii, v propustném směru asi 6V) a zdá se že zde nic proraženého ani vadného není, přesto vyměním elektrolitické kondenzátory. A ještě by mě zajímalo jak spolehlivé byli placaté ruské svitkové kondenzátoryC11 a C12(jsou tam 2u2), je na nich napsáno 80H a já vůbec netuším na jaké je to napětí. Kapacita je napsána normálně. Mají béžovou až hnědou barvu.
http://www.edisk.cz/stahni/32519/c1-92. ... .47KB.html
dík za radu.
Myslým, že ti nezostane iná možnosť ako merať každú súčiastku, prípadne ihneď nahradzovať. Píšeš placaté svitkové - neviem o aké ti ide. Ruské svitkové bývajú valcové, tie sú dosť stabilné. Iné je to s keramickými placatými štvorčekmi. Niektorá séria je totálne nespoľahlivá. No a keď ti pri napätí ohmmetra sa správa OK, pri prevádzkovom to môže mať veľký zvodový prúd a v obvodoch s jednosmernou /priamou/ väzbou to posúva pracovné body jedna radosť! Lepšie je ich merať vonku a s napätím aspoň 12V, ešte lepšie napätím, ktorím je obvod napájaný.
Nevieš dať foto toho kondenzátora?
ps. Jinak je dost geniální že v jednom přístroji jsou tyristory,diody, diak, germaniové diody, germaniové tranzistory, křemíkové tranzistory, IO v DIL i v tom ruském pouzdře.... Prostě snad všechny typy součástek se nacpaly do jednoho typu. To TESLA naštěští již germanium do nových přístrojů moc necpala. A ty pouzdra na pojistky jsou také přímo geniální.
zdenekxxx píše:ty kondenzátory vypadají takto:
http://aukro.tiscali.cz/item286905459__ ... toru_.html
Tie sú spoľahlivé.