termit256 píše:bez PS2 nenainstalujete win7 ... Ony ty desky ani w7 nepodporuji
Pak se ale nejedná o chybu, nýbrž o vlastnost.
Moderátor: Moderátoři
Proč nemohu občas používat USB zařízení na Intel 100 Series platformě(Z170/H170/Q17/Q150/B150/H110) na mém PC s Windows 7 i když mám instalovány Intel USB ovladače?
Pokud máte na Windows 7 instalovány USB ovladače a stále není možno používat USB zařízení, použijte postup níže.
1. Změňte v BIOSu nastavení "XHCI hand-off" (eXtensible Host Controller Interface) z "Disabled" na "Enabled" .(Klikněte na "Exit/Advanced Mode"-> Advanced Mode-> Advanced-> XHCI Hand-off)
2. Restartujte počítač.
sinclair píše:Navážu na Radovana - mám tomu rozumět tak, že je cílem, donutit uživatele používat W10 a vše, co je na ně navázané?
Proto i ty chybějící PS/2?
Už zas vidíš konspiraci tam, kde není. Prostě USB3 přišlo dlouho po tom, co Win7SP1. Takže v instalačním DVD na něj není ovladač. Existují utility od výrobců desek, které ho tam dodají, takže to pak jde instalovat přímo. Nebo můžeš vzít USB2 řadič a pomoc si s ním. Stejně tak ve Win7 nefungují bez modifikace instalačky NVMe SSD. Ty potřebují podporu přímo v jádře. Taky je na to patch. Co ale nerozchodíš, je grafika v nových procesorech. Ať už Intel nebo AMD. Ovladače pro Win7 už nepíšou, je to OS bez podpory. Ani ve Win8.1 není podporováno vše. Systém je už ve druhé fázi podpory, což znamená jen bezpečnostní updaty, žádná implementace nových věcí.sinclair píše:Navážu na Radovana - mám tomu rozumět tak, že je cílem, donutit uživatele používat W10 a vše, co je na ně navázané?
Proto i ty chybějící PS/2?