Elektrolyty Marcon
Moderátor: Moderátoři
Elektrolyty Marcon
Legendární NAD 310 je z výroby osazen pouze jimi. Není-li v tom jiný záměr, nebo porucha, pak je netřeba měnit.
Některé kusy z rozměru 5x11 trpěly vysycháním, ale v jednotkách kusů ve stovce. Větší typy a snapiny naprosto bez problému.
Je ale dobře, pořád brát v úvahu, že jde o "základní druh" pro prvovýrobu, v základu 85°C a 2.000h. Jen výjimečně se vyskytovaly modré typy pro 105°C, do spotřebky se dávaly jen tyto černé.
Oproti vždy bezvadně těsněnému Nichiconu a Nipponu staršího data výroby, mají Marcon větší úbytky rezervní kapacity, zvlášť ve vyšší teplotě.
Ale to je s ohledem na třetinovou cenu Marcon oproti značce, normální a běžné.
Nerad polemizuji a zvlášť s člkem s VŠ elektro dospělého věku. Já ale vypíchl kundenzátory Marcon, o kterých se subjektivně vyjádřil fredis v kontextu mého dotazu. O přístrojích Betacam nepadlo ani slovo! Ty Marcony potkávám v Sony spíše zřídka a šlo mi o zkušenosti s touto značkou obecně. Nikoliv o spor, jestli byly značkové přístroje za všech okolností osazeny "přiměřeně".No, v tom se mýlíš. Zrovna Sony měla na začátku 90. let velký problém s kvalitou osazených elytů...
V tomto směru se vyjádřil nejobsažnějí sinclair (jaký div).
Apropos - ještě mi zbývá odborná reakce v sekci Počítače, ke které se nemohu dostat. Šlo o nějakou síťařinu, kde se i mistr tesař může utnout. Ovšem vzhedem k nedostatku času to vypadá až na volno od 20.12.
Marcon CE-SE jako na fotce, přístroj Made in Taiwan, počátek 90.let.
4,7uF/100V, rozměr 6,3x11, ESR bez předchozího doformování cca 60Ω, při letování divně nesmrdí.
Dobrý, nebo aniprt?