E-ink displeje - zkusenosti

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

Tohle s vysisovanim nema nic spolecneho :-)
Pokud se udela refresh, tak je znovu plny kontrast.
Nekde jsem cetl ze aspon jednou za den kvuli te cervene (nebo zlute apod. proste treti barve e-inku).
mikollar

#17 Příspěvek od mikollar »

Ak sa necha 3 farebny displej dlhsie bez refreshu tak vacsinou ta 3. farba casom zacne jemne podfarbovat cely display. Preto je nutny refresh. Mam to odskusane na cerveno ciernom e-ink, bez refreshu dostane biela jemny cerveny nadych.

Cim dlhsie sa takto e-ink necha, tak je potom potrebne viacnasobne prekreslenie na bielo aby sa vratil do normalu
termit256

#18 Příspěvek od termit256 »

No, s tou koupi 3barevneho displeje to bylo ponekud unahlene, jak zjistuju :-)
Mel jsem si o tom neco precist a az pak objednavat.
Za jak dlouho se ty barevne zmeny projevuji?

Objednam radeji jeste jeden cernobily, na zamyslenou aplikaci potrebuju aby mi to vydrzelo na co nejmensi baterii fachat co nejdyl. Zapne se to vzdycky tlacitkem, provede se zmena na displeji a soft spacha sebevrazdu odpojenim napajeni pomoci mosfetu, takze cela vec bude po vetsinu casu bez jakekoliv spotreby.
mikollar

#19 Příspěvek od mikollar »

ak sa spravi raz denne refresh tak to bude myslim v pohode
termit256

#20 Příspěvek od termit256 »

Tak to je pro mne k nicemu. Mam v umyslu celou vec napajet z jedne LR44 nebo CR2032 a pocitam s zivotnosti baterie radove v letech. Refresh se bude provadet nahodile, v prumeru by se dalo rict jednou tydne, ale nekdy treba 5x denne, nekdy ani jednou za mesic. Hodnota na displeji musi byt viditelna porad.
mikollar

#21 Příspěvek od mikollar »

tu hodnotu uvidis podla mna v pohode aj po mesiaci, len to biele nebude biela ale jemny nadych cervenej (nic hrozne na pohlad) , ale v pohode hodtnoy budu citatelne.

Ale ak to ma byt napajane takou malo baterkou tak by som siel cestou 2 farebneho, aby sa mohlo zariadne uspat cim skor, ako som pisal 3 farebne sa prekresluju ovela dlhsie.
dobrman

#22 Příspěvek od dobrman »

Zajímalo by mě jak to mají to překreslování vyřešený u čtečky knih PocketBook Color, ta má umět zobrazit 4096 barev na 6" e-ink.......
Ondra2

#23 Příspěvek od Ondra2 »

Teď nevím jestli jsme se správně pochopili, ta ovečka vypadala úplně stejně i před těmi 6 léty. Takže co se týče černé, jsou roky úplně v pohodě.
termit256

#24 Příspěvek od termit256 »

Jo, cernobily s oveckou ve v poho. Ja si ale zbrkle objednal 3 barevny :-)
On se obnovuje cca 15 sekund coz bude pro mne asi zasadnejsi problem nez ze to chytne nejaky nadech do cervena. To by mi az tak nevadilo.

Co jsem zatim nastudoval, tak ty RGB displeje jsou udelane podobne jako LCD, kazdy pixel se sklada ze tri subpixelu s barevnymi filtry. Je to technologicky neco jineho nez ty 3barevne.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“