Calex CM345
Moderátor: Moderátoři
Calex CM345
0 stupňů na spodní polici. Poradí někdo?
- elektrosvit
V této lednici nám před měsícem taky odešel termostat (už druhý). Byl trvale rozepnutý, asi došlo k úniku média z kapiláry. Když jsem jej šroubovákem dotlačil, tak sepnul, lednice vychladila a poté rozepnul. K dalšímu sepnutí zase nedošlo. Koupil jsem stejný za 250 Kč a světe div se, měl stejnou vadu. Musel jsem jej reklamovat. Funkční jsem nakonec koupil od kolegy, jehož táta je servisák. Takže i nový termostat může být špatný.
Ale myslím si, že to máš jen špatně zapojené. Kontakty 3-6 musí být po vytočení na nulu rozpojeny, 3-4 se rozpojí až po vychlazení. Zkus termostat vytočit na nulu a umístit na 15 až 30 minut do mrazáku. Musí dojít k rozepnutí kontaktů 3-4 a po vytažení k jejich sepnutí. Pokud se tak nestane, je vadný.
TO termit256: minimum je myslím myšlena hladina blízko nuly na kolečku termostatu, tedy minimum výkonu, teplota v chladničce - "vysoká".
Při zapojení vycházím s údajů vyražených na termostatu: 3-6 0,1A, 3-4 6A.
Z toho mi vyplývá že 3 je přívod, kompresor 4 a světlo 6.
- elektrosvit
Vypne kompresor vůbec někdy, nebo běží pořád?
- elektrosvit
- elektrosvit
Na druhou stranu, ve sklepě máme ještě malou chladničku Gorenje a u ní světlo svítí i v případě natočení knoflíku termostatu do polohy STOP. Zkrátka závisí na výrobci...