Tesla B73 a tuner 816A
Moderátor: Moderátoři
-
nosferatic
Tesla B73 a tuner 816A
-
nosferatic
nosferatic píše:vyhrabal jsem na pude tyhle dva kousky a oba maj problemy patrne se zesilovacem.u tuneru to je jednoduchy-hraje dobre,ale cas od casu se ozve nechutny a mohutny praskani z jednoho reproduktoru,ten samej kanal hraje celkove i slabeji,co s tim udelat???a ted k tomu kotoucaku,vypada ze jinak je vsechno v poradku,ale nejde zesilovac,resp.kdyz to pustim a pasek se toci,tak to nehraje,ale jakmile to natvrdo pri jizde pasku vypnu tim zapinacim knoflikem,tak se zvuk tak na 2sekundy ozve a jak se vse pomalu zhasne,tak ustane i ten zvuk,mohli byste mi jako uplnymu laikovi,kterej by si s tim rad pohral,poradit jak to nejak zprovoznit?
U toho kotoučáku, jdou indikátory? Pokud ano, v dolní části na pravé straně jsou čtyři tlačítka, tak pokud to má hrát z repra v magnetofonu, je potřeba aby bylo zmáčklé jen jedno tlačítko L nebo P. Zajímavé by bylo připojit k tomu reproduktory a zkusit to, pak by bylo potřeba zmáčklé obě tlačítky L a P. Pokud budeš chtít k tomu schéma, tak ti ho pošlu. Já mám doma celej tenhle magneťák a je pravda, že tam zlobí ty plastové kondy.
Vzhledem k tomu, že máš k dispozici hrající (s výhradami) tuner 816A, použij ho jako improvizovaný sledovač signálu v magnetofonu. Jeho vstup pro magnetofon, popř. vstup pro magnetodynamickou přenosku mohou k tomu výborně posloužit. Nejprve takto zkontroluj, jest-li máš signál v bodech M5(M205) tedy na výstupech snímacích zesilovačů (tedy i na odporu R11(R211)). Pak se ozvi jak jsi dopadl.
masar píše:Jak už jsem psal výše, problém bude v posunutých prac bodech zesilovacího řetězce. Důvody mohou být různé. K jejich odhalení je třeba zkontrolovat napájecí napětí v důležitých bodech, hlavně bod 1 (odpor R405)a pak 1' a pak napětí na C404 a C403.
Vzhledem k tomu, že máš k dispozici hrající (s výhradami) tuner 816A, použij ho jako improvizovaný sledovač signálu v magnetofonu. Jeho vstup pro magnetofon, popř. vstup pro magnetodynamickou přenosku mohou k tomu výborně posloužit. Nejprve takto zkontroluj, jest-li máš signál v bodech M5(M205) tedy na výstupech snímacích zesilovačů (tedy i na odporu R11(R211)). Pak se ozvi jak jsi dopadl.
To mu docela pěkně radíš, ale jestli k tomu nemá schéma, což asi nemá, tak se bude dost špatně orientovat.