MBA810 jinak
Moderátor: Moderátoři
sinclair píše:Nebyla s tím domluva. Kmitá to ihned, už po přiblížení ruky k řadovému konektoru.
Každej opravář i s minimem zkušeností by Ti řekl, že takové kmitání způsobuje nějaká kapacitní vazba.
Bodejť by ne, když vstup těch modulů leze drátem z venku přímo do vstupního tranzistoru a proti zemi je tam 150 k odpor.
Já jsem totiž jako podmínku nutnou uvedl, že vstup toho švába bude ošetřenej proti kmitočtům 15k+
mohl by to vyzkoušet lubos1961, že by
1) ke vstupu připojil delší drát
2) za ten vstupní kond zapojil 1k rezistor a za něj dal kondík proti zemi řekněme 470p-1n,
a 3) odpojil boucherot
A kutilmile - nelituju tě
Ale i MBA810 dokáže slušně pracovat bez boucherotu, osobně vyzkoušeno. Ovšem jen poslechem, tehdy jsem ještě neměl osciloskop.
U můstku se dá boucherot zapojit mezi výstupy jen pokud je opravdu symetricky buzen. Pokud je druhá půlka můstku buzená z výstupu první, dal bych je určitě na obou stranách proti zemi.
Kdyby se totiž obě poloviny rozhodly kmitat se stejnou fází, boucherot mezi výstupy by byl neúčinný.
A když seřízneš vstup tak, aby šel -3dB už na 22kHz, tak jak bude potom vypadat obdélník třeba 15kHz na výstupu?
A jak bude takto "ošetřený" zesilovač reprodukovat rychlé přechodové jevy na vyšších akustických kmitočtech?
Boucherot, vf filtr a další opatření proti vnucené SR nejsou totéž.
Ten modul, o kterém je řeč /s porouchaným Boucherotem/ se po výměně supermitu okamžitě uklidnil a potom mu byla nějaká ruka u vstupu šumafuk.
Hned vedle vstupního pinu je tam 2x rozlitá zem a na hodně vzdálený výstup to žádnou kapacitní vazbu nemá, ty vazbo.
Oni ani v té Nižné nebyli zas až takoví blbci, jako někteří tady, víš?
rvx73, nedáváš na Slovanetu pozor.