MBA810 jinak
Moderátor: Moderátoři
Ta měď se moc dobře vrtat nedá, vrták se vždy trochu kousnul a po projetí to skoro pokaždé vypadalo velmi podobně.
Po několika zničených embéáčkách jsem si na to nechal udělat vrtací přípravek z oceli. Potom se mi to už nestávalo.
MBA810DS jsem měl tehdy plné šuple, tak se DASky nescháněly a dělal jsem to taky takto . . .
Západ to často dělal bez konců a připojovalo se to k AUX vstupům autorádií, nebo jednodušeji stereo-modulátorem do anténního vstupu. Pár jich ještě mám, všecko stereokvalitka od Kenwood, Becker, Alpine, Fujitsu, pár MacAudio. Preemfáze 50us, fakt dobré stereo s OZ, se švábovým kodérem. Velikost asi jako dvoje cigára naplocho vedle sebe.
V jednom takovém se zrovna vrtám a špekuluju, jak ho přeladit.
Jeden takový autoplayer, bez konců, se tu myslím i prodával. Jestli to nebyl Sencor, tak jiná, podobná plečka.
Samostatný přehrávač mohl mít mnohem robustnější i kvalitnější mechaniku, než byly ty v autorádiích. U dobrých značek to takto bylo.
V autech s běžným rádiem, bez možnosti tam udělat externí nf vstup, jsem tuhle hrůzu vždy řešil 12V LUN relátkem se 4P kontakty. Mělo cívku zapojenou na výstup 12V pro autoanténu autorádia.
Když bylo rádio vypnuté, byly repráky připojené na konce přehrávače, zapnutím rádia se přeply na konce rádia. Oba přístroje si tím relátkem "půjčovaly repráky"
ZVUK2000, ten plošňák je sympaticky malý, s krátkými spoji, byl by možná dobrý na experimenty s můstkem.
Můžeš ho prosím postrádat?
danhard píše:Sinclair se tady tím letováním pistolpájkou furt chlubí, to jsem zvědav, jak by s tím letoval součástky v 0603 pouzdře, nebo nožičky integráčů s roztečí 0,5mm a dělal na tom drátování 0,12mm drátem
Nejsem sice Sinclair, ale jako výzvu bych to přijal
Ovšem mám zkušenost, že mnoho starých přístrojů se skutečně trafopájkou dá opravovat efektivněji.
Kremik píše:Desku podobného formátu se dvěma 810 jsem kdysi taky vykuchal z jakéhosi rádia, ale bylo to myslím plnohodnotné autorádio, ne jen přehrávač. I když kdo ví.. Asi ji někde mám, ale najít ji ...
nejspíš se jedná o autorádio Tesla 1900B
Podle potřeby konec zplesknu kleštěma a smyčku dělám i přes její větší odpor delší, aby se tolik nepřehřívala.
Vůbec žádný problém, mudrcu. Chce to jen nerozčilovat se s kokotama na EB, tím pádem mít klidné pazoury, na rypáku hodinářské okuláry a jdou mi i ty malé sráče. Až na Hi-Tech autorádia a vf techniku, se 0603 skoro nikde ve spotřebce nevyskytují.
Ze spešl věcí mám jen nerezovou nemagnetickou pinzetu a jestli se dá považovat za spešl věc Crystal 505 Ø0,5, tak ten.
Ale ze smd nic pravidelně nevyrábím, naposled to byla anti-RIAA korekce. Občas vyměním, co je třeba a to se mi daří.
Mal som aj mikropájku, tú som dal synovi. O dva týždne už ju nemal, zrejme ju vymenil za cigarety, to by tak bola jeho poloha.