Identifikace závady le37b530p7w
Moderátor: Moderátoři
Tys to sice psal hned na začátku, že to zobrazí jen paletu, ale chtěl jsem to vidět. Pokud by to bylo OK, musela by se zobrazit fotka a ne tato paleta, přesně podle toho textu co tam je uveden
"Does the problem still exist with this test photo?"
Tohle bych řekl bude zásadnější problém s obsahem paměti, divím se ale, že ani reset v SM nebo update tomu nepomohl. Ber to prosím s rezervou, zase se v tom tolik neorientuju
"Does the problem still exist with this test photo?"
Tohle bych řekl bude zásadnější problém s obsahem paměti, divím se ale, že ani reset v SM nebo update tomu nepomohl. Ber to prosím s rezervou, zase se v tom tolik neorientuju
Pozor, prvé Samsungy s testom obrazu mali iba takéto pruhy, až v neskorších už dali normálnu fotku. To zrnenie bez signálu tiež vyzerá v poriadku, ale okienko menu už nie. Veľmi zaujímavé.
Chcelo by to do toho poslať obraz celej farebnej škály aj s úrovňami farieb, možno vypadáva iba niektorý odtieň. Videlo by sa čo to zobrazí. V tom skúšobnom sú farby naplno, tie môžu fungovať. AS15 sa prejavuje napríklad aj tak, že iba niektoré farby sú zlé. Mne takto nešla čistá čierna, bola nahradená temnou zelenou, pritom ostatné farby boli v poriadku. Je veľký problém zistiť či tam AS15 je a či sa neprehrieva? Ak sa na ňom za pár sekúnd nedá udržať prst, je zlý.
paleta
Chcelo by to do toho poslať obraz celej farebnej škály aj s úrovňami farieb, možno vypadáva iba niektorý odtieň. Videlo by sa čo to zobrazí. V tom skúšobnom sú farby naplno, tie môžu fungovať. AS15 sa prejavuje napríklad aj tak, že iba niektoré farby sú zlé. Mne takto nešla čistá čierna, bola nahradená temnou zelenou, pritom ostatné farby boli v poriadku. Je veľký problém zistiť či tam AS15 je a či sa neprehrieva? Ak sa na ňom za pár sekúnd nedá udržať prst, je zlý.
paleta
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Takže, pokud je na T-Conu AS15, tak podle posledních obrázků je to skoro na stopro na jeho výměnu. Je tam právě od toho, aby to spravil na normální obraz. Jednou se mi stalo i to, že tam chyběl jeden odpor z té řady u něho a ta stupnice pro gama korekci byla výsledně poloviční.
Můžeš sem dát fotku toho T-Conu a ještě detailu s AS15?
Poznámka: ta první fotka v prvním příspěvku byla dost zkreslující, takže stačilo přidat něco jako poslední dvě a bylo jasno.
Můžeš sem dát fotku toho T-Conu a ještě detailu s AS15?
Poznámka: ta první fotka v prvním příspěvku byla dost zkreslující, takže stačilo přidat něco jako poslední dvě a bylo jasno.
I s vysvětlením a otestováním AS15
https://www.youtube.com/watch?v=eZZwb35ou_Y
One of the first things we can do is to verify the gamma correction buffer output voltages named VGMA + number. They should increase (or decrease) in a continuous manner. If they don't the problem is on the TCON.
https://www.youtube.com/watch?v=eZZwb35ou_Y
One of the first things we can do is to verify the gamma correction buffer output voltages named VGMA + number. They should increase (or decrease) in a continuous manner. If they don't the problem is on the TCON.