Elektromagnetický zámek a rušení mikroprocesoru
Moderátor: Moderátoři
Elektromagnetický zámek a rušení mikroprocesoru
prosím o radu - rozšířil jsem původní otevírání dveří elektromagnetickým zámkem o mikroprocesor se čtečkou RFID čipů. Elektromagnet i mikroprocesor mají jednotné napájení 12VAC, pro mikroprocesor dodatečně usměrněno a stabilizováno. Elektromagnet je ovládaný přes relé mikroprocesoru. Po opakovaných sepnutí elektromagnetu mikroprocesor odpadne a musí se restartovat. Jak toto prosím vyřešit?
Děkuji za tipy
Zkus po dobu měření za sepnout elektromagnet a napiš co jsi naměřil na napájení procesoru a mezi vstupem a výstupem stabilizátoru. Co tam máš 7805?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron - používám zvonkové trafo Eaton 12V/1.5A a mikroproceosor wemos D1 mini power shield ( https://docs.wemos.cc/en/latest/_static ... v1.1.0.pdf ) vstupní napětí má 7-24V. Zítra změřím.
Zaky píše:Máš přes elektromagnet diodu a RC článek?
No nenapsal nám, kterej zámek má a jestli ho napájí 12V AC nebo DC. U AC, s kterým se setkávám častěji, (je líp slyšet funkce otvírání) mu dioda a RC článek moc nepomůže.
Problém bude že elektromagnet žere cca 600-800mA a kdoví jak je zdroj tvrdej. Tem Wemos má ubohou filtraci 10M a jednocestný usměrnění tak se nediv, že napájení procíku při zapnutí elektromagnetu spadne a dá reset.
Napětí před stabilizátorem mikroprocesoru bez sepnutí 17V při sepnutí elektromagnetu 13,4V, za stabilizátorem 5V v obou stavech.
Díky za další nápady