SUZUKI LIANA 1,4DDis autoradio
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
SUZUKI LIANA 1,4DDis autoradio
jak zjistím že je autoradio zakódované, potřebuju ho vyndat a namontovat do jiného auta a mám obavu, že po ztrátě napájení bude kód vyžadovat.
jarda
Taxem ho odvážně odpojil a kupodivu po opětovném připojení nechce kód. Nicméně pořád (marně) hledám k radiu manuál.
J.Fiala
- jardafiala
Už někdy od roku výroby 1995 se v Suzukách nedá spoléhat na to, že nápis Anti-Theft a blikající LEDka jsou jen sugestivní odpuzovač zlodějů, kód se začal používat houfně.
Taky jsem při výměně autobaterky připojil na kontakty přes diodu a 45 W autožárovku nabitou baterku gelovku, než jsem měl kontakty na novém aku dotažené.
Nakonec u vyndat rádio se dá, dokud se neodpojí konektor s napájením. Jak se odpojí, je to vždy sázka, jestli rádio zapomene za vteřinu nebo za minutu. Aneb - znalost kódu podmínkou.
Celkem dobře to měla zařízená některá autorádia MTC s vyklápěcím uchem, u nich se s vytažením počítalo, uvnitř byl přepínač, ktrý při odpojení konektoru připojil k paměti vnitřní akumulátorek. Při zasunutí rádia se zase přepnul na dobíjení. Ale byl to NiCd aku, takže některé kousky už po třech letech nebylo radno vytahovat.
- TheLastUnicorn
ronoda píše:Já když měním akumulátor u Mercedeska (A190) tak se to snažím udělat rychle a to se radio nezablokuje. Ale když jsem ho dával do druhého Mercedeska (A160) tak se zablokovalo. Musel jsem znovu zadat kód, naštěstí je v dokladech. Jednalo se o originál radio, výrobce nevím, popsáno trojcípou hvězdou. Já bych delší odpojení od napájení bez kódu nedoporučoval.
Becker nebo Alpine. Lze to dohledat dle modelu rádia. Tyhle starší originální rádia v M-B se zablokují po odpojení ze štekru na víc, než kratičkou dobu vždycky, ať se už jedná o Becker nebo Alpine. Neplatí to až u rádií od modelové řady vozů W203 a výše, kde už v podstatě nejde standardní rádio použít. Tam už kódování ani nemá smysl.
EDIT: Kód sa dá ziskať aj v autorizovanom servise, kde majú prístup podľa VIN zistiť aj kód autorádia. Avšak isto nie zadarmo...