Krystalka pro chlapecka
Moderátor: Moderátoři
- ignaciusjreilly
- Zablokován

A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:si sežeň knížku Jana Klabala "Stavíme jednoduché přijímače VKV" - odkaz zde.
. . . nějaké fotky knihy jsou zde na uložto
EKKAR píše: si sežeň knížku Jana Klabala "Stavíme jednoduché přijímače VKV" - odkaz zde.
Kolik jsi těch Klabavolovin postavil? Já dvě a ani jedna nechodila pořádně a to jsem měl k dispozici VF měřáky. Bodejť by to chodilo, na ten plošákocívkáč vyšla po několika číslech oprava s chybama a na tu opravu zase další oprava.
Takže Klabavoloviny nebrat. Takovej Němec šel na první šlápnutí ani se nemusel moc ladit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Několik, fakt je, že ten vrcholnej typ zveřejněnej v Amáru se mi povedlo rozhejbat jen 2 z asi 4 exemplářů - tam byl největší průser materiál desky, jak se to spáchalo na něčem s mizernýma vf vlastnostma, tuner odmítal tunerovat. Já ale měl na mysli spíš tu část Klabala, kde se jako malej přijímač FM používá nestandartní zapojení švába TAA/MAA661, kterej pak zajišťuje krom FM detekce i v podstatě veškerý zešílení k funkci přijímače potřebný ...Celeron píše:EKKAR píše: si sežeň knížku Jana Klabala "Stavíme jednoduché přijímače VKV" - odkaz zde.
Kolik jsi těch Klabavolovin postavil? Já dvě a ani jedna nechodila pořádně a to jsem měl k dispozici VF měřáky. Bodejť by to chodilo, na ten plošákocívkáč vyšla po několika číslech oprava s chybama a na tu opravu zase další oprava.
Takže Klabavoloviny nebrat. Takovej Němec šel na první šlápnutí ani se nemusel moc ladit.
Přestaň se verbálně vyexkrementovávat a dodej schéma nebo odkaz na pramen, dědku ...danhard píše:Brouku Pytlíku, nebyla to žádná superreakční zhůvěřilost, ale fungovalo to stejně, jako ta TDA7700
Ani ma něnapadně.
Když se pozorně podíváš do rubriky pro registrované, tak jsem toho pro EuroBastlírnu naskenoval myslím až dost.
Ne rozsahem, ale užitečností i 100x víc, než někteří pravidelní luxovači cizích souborů, co potom rádi vydávají za své.
Pro úplně cizí kokoty, z cizích webů, kteří sem chodí pod jinými nicky jen luxovat - a pak si akorát otevřou hubu, namísto poděkování, je toho možná až příliš moc.
Nevšiml jsem si, že bys Ty sám někdy vyvinul podobný úsilí. Exhibovat - to jo, to Ti jde náramně. To bych svedl taky.
Teď je se skenováním zase řada na Tobě. Já kurwa nejsem v důchodu a nemám 7 prdelí času.
A nemám ostatně už ani chuť - speciálně pro lidi toho typu, co schizofrenně mění nicky na každý web jinak.
Celý týdny pečlivě skenovat stránku po stránce, celý časáky a celý ročníky respektovaného HiFi měsíčníku.
Pro tyhle "lidi". Jo, jasně. Už skáču.
Abych se následně, po dokončení práce a "odevzdání" odkazů, od nich o sobě jinde dočetl, že jsem vesmírnej kokot.
Akorát tak nasrat a rozmazat!
ignaciusjreilly píše:Jsem v tomto oboru blbej, jak zakon kaze.
To není žádný neštěstí, neznám člověka kterej by ovládal všechny obory.
K tomu příjmu na AM a jestli to má nějak edukačně působit na vnoučka:
Utíkat od nevyřešených problémů k FM mu sotva nějak pomůže. I když dejme tomu ubývá tuzemských vysílačů ve stovkách kW, přijímač s venkovní drátovou anténou a se dvěma aktivními prvky na sluchátka (audion + nf nebo reflex) má dostatečný zesílení, abys slyšel x stanic. To jsem si ověřil někdy v 12 letech. Pokud tohle přeskočíš na nějaký integrovaný přijímače a FM, sice se rychleji přiblížíš k těm rádiím v mobilu, ale pro chlapečka to zůstane "blackbox".
40 km to máš k 30 kW vysílači Svinov na 639 kHz, Brno - Dobrochov má 200 kW na 954 kHz, Moravské Budějovice 50 kW na 1332 kHz.
Brno 200 kW ČRo2 na SDR v Holandsku, S9+20 dB:
Rádio Dechovka 1233 kHz 10 kW Zbraslav, resp. synchronní síť, rovněž S9+20:
ČRo2 1332 kHz Moravské Budějovice 50 kW, tam jsou úniky, ale v maximu rovněž S9+20
No a zatracovaná Topolná s 50 kW na 270 kHz, opět S9+20, ovšem podle spektrogramu je vidět, že Radiokomunikace zkrouhly šířku pásma na 7 kHz. Ale pořád čistě, bez úniku na ten jejich miniwhip.
- ignaciusjreilly
- Zablokován

Kond. 1200pF, civka z ruske stavebnice, TA 7642 aKC 509.
Jo hraje to, zatim staci. (tedy pro me:))
Nevite, kde by se dali sehnat soubory, co psal Kubac?
Mel tam krasnou serii: "Vidlakova elektronika".
Pro me to byl raj v mnozstvi informaci.
Teorie v ucebnicich bez praxe, je prosim pekne k hovnu. Tisic vzorecku a nic.....