Vyměním audiotechniku (mgf. kotoučové, gramo/radio apod.)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
judeware

#31 Příspěvek od judeware »

Moduly 3AK xxx xx odklepávám ve prospěch sinclaira.

...ten modulek v pozadí fotky
je bohužel součástí toho audiopřístroje, byť to tak nevypadá. Neznámý Kdotobyl, alias ta tá, ta tá, ta tá, se prostě do útrob potřeboval dostat (z fota je vidět, že chybí přední i zadní kryt v horní polovině). A aparát už zůstal takto opuštěn, když OnDoň® zjistil, že tam nic loveměďnatého v podstatě není. Ani nevím, k čemu ta deska je (pro přenosku MM?), ještě se podívám. Každopádně ji dostane příjemce celého přístroje.

A ještě doplňuji, třebaže to není životně důležité a nemám potřebu zbytečně polemizovat:
...Jenže to označení "Panda" měli patentově chráněný...
Pokud je to myšleno, jako "oni Pejsové", tak je to mejlka. Trochu jsem si o tom přečetl (jinak mě zvuk analogových sat. receiverů nikdy významně nezajímal a z odložených kusů využívám především OSD, číslicové IO apod., viz začátek tématu).

Z důvěryhodného britského webového článku:
Panda is a registered trademark of the American company Wegener Communications, Inc.

Čili to nebylo nic, co by vymyslela firma Pace. Proto taky logo medvídka bylo na panelech více značek, především dražších přístrojů. V receiverech Pace bylo zapojení s NE572 a nějakými OZ, jinde jsem viděl řešení např. s TDA8741. No a ti, co nechtěli platit Wegereru za logo a "know how typizovaného řešení" (berte výraz v ultra uvozovkách, jelikož dnes mi po aplikaci anticovidové slivovice slohová čistota moc neříká) , :D tak ti na panel logo netiskli a do návodu zakomponovali cosi o "supr čupr firemním řešení, které odpovídá systému Dolby u kazeťáků..." (toto jsem si právě improvizovaně vymyslel). Třeba Amstrad SRX310 měl OSD uPD6450 (kvůli kterému ho znám) a na místě, v aparátu označeném audio&noisered., sídlil LM1894.
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

Já nemyslel Pacáky, já právě myslel firmu Wegener - i proto jsem je postavil do jedný řady se studiem Dolby a patentovou ochranou jejich audio kompandérů pro mgf záznam. Celý to chráněný patentovaný označení audiokompandéru bylo myslím "Wegener Panda", v podstatě něco podobnýho, jako když je u parametrů auta uvedený použití zapalování Lucas nebo vstřikování Bosch Motronic.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#33 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek přihazuji cívkový mgf. Unitra ZK-147A.
judeware

#34 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek nabízím radio 1132A ("dlouhé dřevo"). Něco takového:
http://www.oldradio.cz/ts1132.htm

Gramochassis tam bohužel není.
judeware

#35 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek nabízím tunýr 3606A. Dále radiopřijímač Graetz CANZONETTA 04 F.
EKKAR

#36 Příspěvek od EKKAR »

Ten "tunýr 3606" mi dej bokem, mám pro něj zájemce. Detaily osobně.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#37 Příspěvek od judeware »

To "západní" rádio Graetz CANZONETTA 04 F má bohužel závadu.

Přišlo mi nevšední, tak jsem ho krátce prozkoumal. :) Po zapnutí nepěkně bručí síťový transformátor tr. 101 (přestane po "přidržení cívek rukou") a reproduktor vydává tichý brum, nic víc. Je živený z trafa 102 a T101 AD150. Diodový test ukázal průchodnost mezi E a C. Šel by tam dát nějaký "srovnatelný" (ovšem křemíkový) pro jen naprosto orientační zjištění stavu aparátu? AD150 jaksi není nic běžného, co by měl normální Čekoslovák v šupleti.
Jinak jsem zatím rádio vydrbal tlakovým vzduchem a nic viditelného mu (snad) nechybí.
Přílohy
Graetz Canzonetta 04F (2).pdf
Část schematu
(254.22 KiB) Staženo 373 x
sinclair

#38 Příspěvek od sinclair »

O to Strečno a ten hudební komplet, bych s dovolením poprosil.
Strečno by mělo být elektricky stejné, nebo hodně podobné se stolním 1028A Stereo Rytmus.
Strečno jest původně stojanové, mělo dlouhý hnáty, ale ty nepotřebuju.
Má to zajímavě řešený koncový zesilovač, bez použití PNP tranzistorů pro inverzi. Vlastně to není ani kvazoš :D
Díkes
judeware

#39 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek přihazuji zesilovač TW40 a kotouč B700.

Mnohé z nabízeného mohu vzít do Holic, ovšem kdo další se tam dostaví v sobotu, toť otázka... (?). A někteří z reagujících (v tomto tématu) už možná zapomněli, že pro mě mají nějaké přebytky. Raději to projdu od začátku a podrobně.
judeware

#40 Příspěvek od judeware »

Tuner 3606A pro EKKARa převzal dnes v Holicích další zdejší člen fóra - p32. Třináct kusůch malých čs. televizorů (Daria, Satelit, Merkur, Pluto, plus jeden Grundig ála Daria) převzal sambiliong. Uvádím pro pořádek, v nabídce nebyly, anžto jsme se nich dohodli hned "po naskladnění".
judeware

#41 Příspěvek od judeware »

Přístroj TONO BM1000T obsahuje čtyři tranzistory 2SC1946, kdyby to někoho zajímalo. Uklízím během dovolené a zrovna tenhle stroj mi začíná dost zavazet. A nejen on, rád bych vypustil do světa některé z kotoučáků. Nechce si někdo něco převzít např. v Holicích?

Další diskutabilní kus (za stejných podmínek) - kazeťák RFT CG-6020 portable. Sklad není nafukovací.

https://www.radiomuseum.org/r/elekt_ger ... _6020.html
judeware

#42 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek nabízím 3ks mgf. B700 (jeden je dost zubožený), rádio RFT Stradivari 3 a zesilovač Harman Kardon AVR 20 II.

Sklad není nafukovací. :oops:

Harman je s americkou vidlicí, takže je nezkoušený a kdo ví, čím prošel. Já převodní napájecí trafo nemám a aparát mi leží bez užitku.
rudolf02

#43 Příspěvek od rudolf02 »

Stradivari 3 a zesík vypadají zajímavě, ale do Písku je daleko. Nebude mít někdo cestu kolem?
judeware

#44 Příspěvek od judeware »

Mohl bych to příležitostně přiblížit do Prahy, třeba tam časem někdo z Třebové pojede (Kája - EKKAR?)... Případně ke Chlumci nad Cidlinou, nebo do HK.

Dodatečně -> EKKAR si přál fota, zde jsou...
Přílohy
PA300138.JPG
Zadní panel podruhé...
Zadní panel podruhé...
PA300137.JPG
Zadní panel poprvé...
Zadní panel poprvé...
PA300136.JPG
Útroby zesilovače Harman Kardon AVR 20 II.
Útroby zesilovače Harman Kardon AVR 20 II.
judeware

#45 Příspěvek od judeware »

Za stejných podmínek nabízím gramoradio Symfonija RG (na foto je verze s jiným chassis, nabízený aparát má HC16). Sklad není nafukovací. :oops:

Vy, kteří jste se zajímali o poslední nabízené věci, včas se ozvěte (Č. Třebová). Některou z červnových sobot bych rád vyrazil za nákupem vozu do Svitav a pojedu trasou MIL -> TA -> PE -> HUM -> HB -> HLI -> POL -> SY.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“