Spínací hodiny s krátkým impulsem

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Spínací hodiny s krátkým impulsem

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřeboval bych denní 24hod spínačky, který by v jeden nastavenej čas seply nejlíp bezpotenciál kontakt na cca 1-3 sekundy. Ideál jednomodul DIN napájení 230V.
Musí mít EZU.
Prošel jsem Elko, Hager a Flash. Flash Monotron 100 by byl ideál ale spínací interval 1 minuta je strašně dlouhej a navíc ho nikde v česku nemají.
To samý Hager EG010, taky minimálně 1 minuta.
SHT 1 od Elka jsou velký, zbytečně chytrý, složitý a drahý.
Nějakej jinej tip?
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

Je možná kombinace hodin a časového relé s funkcí generátoru impulsu. Ovšem celkově to vyjde dráž než SHT 1 a šířka s hodinami bude nejméně 2 moduly. Nastavitelnou délku impulsu po sepnutí, nebo rozpojení externího kontaktu má například relé Lovato TM-M1.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Nad tím jsem taky uvažoval ale přišlo mi divný, že by neexistovaly jednomodulový spínačky s možností nastavení spínání sekundy.
Funkci toho Lovata umí většina trojčudlíkových časových spínačů. Ale zatím se mi nechce dělat složeninu, doufám, že se snad něco najde.
Ono by v podstatě stačilo cyklický časový relé, co by 1 x za 24 hodin dalo impulz ale nevím o žádným, který by bylo digitální se zálohou chodu a definovatelně nastavitelný na opravdu 24 hodin přesně aby se čas sepnutí stále neposouval.
Jirka

kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#4 Příspěvek od kutilmil »

Od elkoepu STH-1 ale je to dvojmodul.

Aha už som si všimol že o nich vieš.
petrfilipi

#5 Příspěvek od petrfilipi »

Mrkni sem, doporučuji tam relé Schneider. Jen nemá absolutní čas, musel bys nastavit 86399s vypnuto a 1s zapnuto.
Ale má na šířku 22,5mm.
PF
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Díky za tip. Taky pro mě zbytečně složitý jak mlátička. Zkusím se prokousat návodem, jestli to opravdu umí zadání digitální 86399/1s a zda to má zálohu chodu. Cena teda docela dost ale na to co to umí to ještě jde. Navíc v Agrosu pouze na objednávku za 3 týdny.
Kdyby nebyl požadavek na EZU tak to natvrdo napeču do Hajdurína s tlačítkem od kdy počítat 24 hodin. Jenže netuším, jak je oscilátor přesnej a zase problém s zálohou chodu při výpadku. Přidávat RTC modul je už zase konstrukce.
Napadlo mě tam dát levnej digitální termostat s denním nastavením, sondu nahradit odporem a nastavit nízkou a vysokou požadovanou teplotu. Ale zase ten samej problém, nejmenší časovej interval je minuta.
Jirka

Achab

#7 Příspěvek od Achab »

Pro laickou obsluhu jsou v každém případě jednodušší hodiny a časové relé, než na jedno zapnutí denně programovat orloj s operačním systémem.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od brtnik »

taky jsem tento problém vloni řešil, našel jsem týdenní spínačky od F&F PCZ-521, které mají při ceně pod 1000 programování přes NFC aplikací v mobilu, nemusí se prohrabávat složitým procesem přes 4 čudlíky, jako u jiných modelů. Min. čas je ale obvyklá minuta, takže k tomu od GoodTime (DobryCzas) MTR17-TAB-U240-116 na zkrácení impulsu na 1s. Má to dokupy tři moduly, ale pracuje to spolehlivě, má to CE i atesty...
Pokud nepotřebuješ přesně potřebné hodiny, jen impuls 1x/24hod, tak toto a příbuzná relé umí i 24 hodin. interval, nemá ale zálohování...
Caban

#9 Příspěvek od Caban »

Přílohy
TIR_05_06_um.pdf
(238.38 KiB) Staženo 123 x
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Jenže ty multifunkční digitály mají jednu podstatnou vadu. Výpadek napájení je obvykle restart, takže na impuls v nějakým denním čase +-10 min je utopie.
Jirka

Caban

#11 Příspěvek od Caban »

Na pinoch a1+a3 je napájanie 24V AC/DC. Podľa mňa by nemal byť problém to zálohovať.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od workhard »

Za 50Kč bateriová světýlka na stromeček a za to MKO 1s. Když v tom necháš i ty tužkovky, nebude se to ani resetovat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

@workhard: má to být schválený výrobek, ne bastl.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od workhard »

Mlčim, už mlčim 😁
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“