Elektronické "trafo" pro halogeny
Moderátor: Moderátoři
Elektronické "trafo" pro halogeny
- Přílohy
-
Transformator elektroniczny.JPG- (13.18 KiB) Staženo 264 x
A kutilmile - nelituju tě
vetsinou jsou to konstrukce do prumyslovych objektu, napr cesky vyrobce (uz nevim jak se jmenoval) vyrabel neco podobneho (v podstate to same) pro siemens. Na stitku bylo logo Siemens a mala poznamka nevhodne pro domacnosti a laboratore.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nebo to hoď do pixly od lančmítu a heftni to hřebíkem ke zdi a uzemni to.
Ne vážně se podivej po něčem kvalitnějšim nebo vyhoříš.My měli na kuchyňský lince polský zásuvky a po připojení friťáku to začalo hořet,tak sem to vytrhal a natah vše znova,záruka nezáruka.
-
PavelFF
http://www.qrp4u.de/index_en.html
hledej článek: "Power Supply for small Tube Amplifiers "
Zapojení nemá vyhlazovací kondenzátor za usměrňovačem, takže kopíruje vstupní sinusovku. Na výstupu je taky skoro sinusovka, ale taková spínaně zubatá . Myslím, že tvůj měřák nemá šanci směřit správně efektivní hodnotu z takového divokého průběhu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EDIT : Ještě drobnost - ten přívodní kabel je trojlinka ? Vypadá nějak "plošše"...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
For Cust: asi bych byl za kanonýra Jabůrka, dát tam jakýkoliv elyt, tantal nevyjímaje. Ten výstup je střídavý, s kmitočtem cca 40kHz. Indikovaná hodnota se nezmění při záměně měřicích hrotů a při přepnutí měřáku na ss se displej vynuluje. TRUE RMS převodník mi ukazuje efektivních 10,5V i když popis na "trafu" pyšně hlásá 11,5V/9,5A a špičkově tam ale bude asi ještě víc. Myslím, že s tím kondem by to byl docela pěkný ohňostroj...
For All: Díky za potvrzení názoru, že pro malé halogeny v obytných prostorách je spínaný "transformátor" nějaké pofidérní značky na 3,14ču. Budu trvat na výměně za hezky kulatý toroid, přes který jdou halogenky s použitím SLB576 (tuším, opravte mne, jestli blbě...) a triaku navíc ještě docela hezky stmívat...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:Tetce tyto dve "trafa" taky vyhorely. Opravovat to nema smysl, bylo to navic zality v nejaky hmote. Koupil jsem nejakej jinej model a zatim to funguje, ale ta polska elektrika me uz zacina s**t. V ruznych tech kutilskych obchodech nic jinyho nez polsky smejdy uz neprodavaji (prodluzky, vypinace, zasuvky, zarovky...)
Chyba lávky - sice to má polský popisky a adresu firmy, která to "vyrábí" - ale hned pod tím je nápis "Wyprodukowano v Chinach" - jsem skoro 25 let ze školy, ale žádný wojwodstwo v Polsce jménem CHINY neznám, spíš mi to připomíná šikmý voči...
Tyhle trafa jsou trafa, ne měniče na ss napětí, takže rušit vždycky trochu budou. Podle kvality a země původu. Jinak s polským instalačním materiálem mám nějaké zkušenosti dostatečné na to, abych to domů nebo lidem ke kterým mám kladný vztah nemontoval
V obvyklé domácnosti je toho vždycky víc, co bude vyzařovat (nabíječky mobilů, TV, videa, adaptéry ke skeneru, provozovat v takovém prostředí tuner bez antény je takový technický masochismus.
Postarej se o 1 mV užitečného signálu na vstupu rádia a nemusíš řešit spínané zdroje.