Připojení LED pásku k reproduktoru
Moderátor: Moderátoři
- TheShow2012
Připojení LED pásku k reproduktoru
pokouším se připojit LED pásek k reproduktoru, tak aby poblikával podle hudby. Připájel jsem + z pásku k + na repráku a W (bílou) k - (paralelní připojení k reproduktoru). Podle veškerého mého vědění a videí na YouTube, by to mělo normálně fungovat, avšak funguje pouze pouze reproduktor, Pásek problikne pouze při připojení/odpojení Jacku. Při připojení rovnou ke zdroji pásek funguje. Mohl by mi někdo poradit, kde by mohla být chyba ?
- TheShow2012
- Artaban001
Barevná hudba obsahuje zesilovač, kterej Ti zesílí audiosignál tak, aby Ti LEDpásek blikal i při normální reprodukci a neovlivňuje koncový stupeň.
Viz Google a hledej "barevná hudba ledpásek"
Kup si tohle a na pripojovani pasku k repraku se vykasli, nebo tu budem za chvili resit "nehraje mi zesik, co s tim"
https://www.ebay.com/itm/5m-10m-20m-LED ... 3671031501
TheShow2012 píše:Podle veškerého mého vědění a videí na YouTube,
Odvozovat svoje vědění od videí na YT není v souhrnu dobrý začátek. I když jsou řídké výjimky jako třeba Davidus, většina obsahu YT jsou zábavný pičoviny primárně pro sledovanost a něco i vysloveně fejky.
Jestli tvůj záměr blikat ledkou podle hudby trvá víc než jeden půlden, začni tím že si najdeš co to je LED a jakou má voltampérovou charakteristiku. S využitím vzorečků pana Ohma.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Lepší je ale udělat pro ledky separátní budič, který připojíš do linkového výstupu, aby to svícení nebylo závislé na hlasitosti.
Každá hudba má ale jinou špičkovou úroveň, takže to stejně bude svítit pokaždé jinak, někdy taky nebude. Takže v tom budiči bude muset být i nějaká automatika, která to bude pro ty ledky zesilovat, aby vždy blikaly stejnou intenzitou.
Chce to repro s čo najnižšou účinnosťou, koncák naplno a vhodný kopák.
Problém bude dynamika dnes produkovanej hudby, nebudú tam tak výrazné špičky.
Zapoj si k reproduktoru jednu ledku s odporom 100 - 1k a sleduj pri akej intenzite začne mrkať.
Kdysi, jako mlaďas, jsem měl ťamanského jezevčíka, který ty LEDky přímo na repra připojené měl. Žádný LED pásek, samotné LEDky, na tvrdo. Aby to vizuelně hezky blikalo, musel hrát dost nahlas. Co by LEDky řekly provozu naplno jsem snad ani nezkoušel. Doplnil jsem každý kanál germaniovým trandem s dvěma odpory a LEDky krmil přes něj, Původně byly všechny paralelně, i různé barvy, jestli jsem je pak přepojoval nějak do série, to netuším. Asi jo, zdroj dával kolem 10V.
Blikalo to pak docela slušně i při nízké hlasitosti, když to jelo naplno, svítily skoro pořád, jen občas pohasly. Na tu jednoduchost to bylo efektní dostatečně.
mihal > Já viděl středový repro, jak se umí pěkně rozsvítit
Ale bylo daný v bedně jen na zkoušku, poddimenzované. Byl to univerzálek daný na místo střeďáku a než zasvítil, vydržel docela dost.