SENCOR SDV-6101 blbne

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SIDTIM

#17 Příspěvek od SIDTIM »

No, do jisté míry máš pravdu. Jen kdyby to bylo vždy tak jednoduché.. :)
jaydeelee

SDV 6101

#18 Příspěvek od jaydeelee »

ja ma problem s SDV6101 nasledovnej. pritelkyne do nej vlozila DVD s vypalenou dovolenou a cca po 8mi minutach se to seknulo, zmizel obraz a mechanika se stale tocila... DVD vyndat neslo, vypnout taky ne, tak to vytahla ze zasuvky. Kdyz jsem se k tomu dostal ja, tak jse mi na Xtej pokus DVD vyjelo(po dost dlouhej dobe od stlaceni tlac. eject), ale predtim to vzdycky dlouhou dobu nacitalo aby to pak ohlasilo "no disc". Audio CD to nabralo nomalne. ted uz jsem ve stadiu, kdy mam v mechanice DVD a nejde ho dostat ven:-( i po vypnuty tlacitkem se ale mechanika stale toci...
Poradite nekdo co s tim?

Diky Robert
SIDTIM

#19 Příspěvek od SIDTIM »

Zkus klasiku: vyměň elyty ve zdroji, pokud máš ESR tester, tak to budeš mít jednodušší, ale ani tomu se vždy nedá věřit. Běžná očista optiky je samozřejmostí, na soud, že uhnil DVD laser je ještě čas.. :)
SIDTIM

#21 Příspěvek od SIDTIM »

Tak, tak, někdy jsou sakra zapeklité špeky i následky.. :? A když odejdou v zesilovačích kapacity ve zdrojích třeba na 150V, to je pak radosti... Kdyby to tak raději vždy byl 1uF/400V v pulzácích..
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od durkovic »

Zdravím,

tak som sa k tomu konečne znova dostal. Tak som skúsil ešte raz pripojiť SPINDLE na ext. napájanie a ten motor ani necukol. a Zdroj indikoval skrat. tipujem niekde vo vynutí. S odpojeným motorom sa IO serva nehreje a optika sa snaží načítavat a potom to vypíše NO DISC (pochopiteľne). Nový motor stojí 213 SKK.

Oplatí sa do toho kupovať ten motor?

diky
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
SIDTIM

#23 Příspěvek od SIDTIM »

Zkus demontovat nějakou starou mechaniku z PC, možná tam vyhovující motorek objevíš. Používají se tam na vyjíždění vozíku disku.
mi-ro

#24 Příspěvek od mi-ro »

durkovic píše:Zdravím,

tak som sa k tomu konečne znova dostal. Tak som skúsil ešte raz pripojiť SPINDLE na ext. napájanie a ten motor ani necukol. a Zdroj indikoval skrat. tipujem niekde vo vynutí. S odpojeným motorom sa IO serva nehreje a optika sa snaží načítavat a potom to vypíše NO DISC (pochopiteľne). Nový motor stojí 213 SKK.

Oplatí sa do toho kupovať ten motor?

diky
Jestli seš aspoň trochu šikovnej a to ty určitě seš, tak ten motor rozeber, vyčisti mezery mezi lamelama, znovu sesaď a určitě ještě nějakej čas pojede. Jde to trochu na nerv když máš zpátky nasadit spodek motoru s kartáčema tak aby kartáče sedly na lamely a nevohnuly se. Rozhodně nic pro rozklepaný pazoury po flámu.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Presne tak - PC CD/DVD-ROM - motor na otvaranie suflika.
SIDTIM

#26 Příspěvek od SIDTIM »

Někdy bývají i v DVD mechanice stejné motory pro spindle i vozík. Pak je stačí vzájemně prohodit. Umírající motor pro otáčení disku ještě mnohdy dlouho slouží pro vyplazování, pravda, není to řešení, ale jen nouzovka, než seženeš funglovku.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Ani ten novy motor nevydrzi dlho - je na dlhodobe tocenie diskom nevhodny.
SIDTIM

#28 Příspěvek od SIDTIM »

Bohužel, je to tak. Starší, kvalitní motory byly bezkomutátorové a jedou furt. Tyhle většinou umřou na šlus komutátoru, nebo na ubroušené sběrače. Holt, spotřební elektronika...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

tak DVD už facha. Zohnal som si taku istu mechaniku ale bol v nej slabý laser takže som si vybral z toho ten SPINDLE a už facha a je to krásne tiché. Len ma ešte trapia zašumene pruhy v obraze. putuju z dola na hor a su trochu do šikma.

Tak som skusil vybrať tie dva elyty čo su na primari (jedine tie neboli ešte menene) a jeden z nich netrebalo ani vypajkovavať trochu som doňho zatlačil aby sa uvolnila ta istiaca hmota okolo a ona to nebola istiaca hmota ale vytečeny elektrolit. a elektroda sa pekne vysunula z elytu von.Potom som to vypajkoval von uplne.a na prekvapenie odspodu nafuknuty a vytečený elyty. No proste bolo to tam na minďar jak mi tu hovorime. :D

zajtra kupim nove a neviem či nedam vyššiu kapacitu než je tych 22uF.

Snad sa tomu nič nestane.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “