Domácí síť s W10 *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
Domácí síť s W10 *vyřešeno*
Notebook jsem přeinstaloval na W10 a od té chvíle nedokážu dát síť dohormady. Notebook PC vidí, ale PC přestalo vidět i samo sebe. Na obou je nastavená privátní síť, povolené zjišťování sítě i sdílení. Oba jsou pod heslem.
Na internet se normálně dostanu, takže chyba v připojení nebude.
Na obou je povolené "SMB 1.0/CIFS File Sharing Support".
Hrabu se s tím celý den a ne a ne se hnout z místa.
Má někdo tip, kde dělám chybu nebo co ještě zkusit?
Večer jsem to vypnul a ráno vše jinak. Stolní se vidí při nastavení sítě na Privátní a vidí i notebook. Ten ale nevidí sebe ani stolní při stejně nastavené síti na Privátní.
A pro mě je zajímavé, že při kontrole sdílení jsem zjistil, že se samo zruší sdílení a musím ho znova povolit. Teď se spustily aktualizace a je to asi na dlouho.
Asi měsíc před touhle akcí jsem dával na stolní PC taky W10 a nešlo se po síti dostat do notebooku s W7. A při tom laborování co s tím, jsem při zkoušení všech rad z internetu asi ty desítky nějak nabořil. I když jsem tu síť nakonec rozchodil. Teď si to ale mezi dvěma W10 už nedalo říct.
Musel jsem přeinstalovat i ten stolní a už to maká.
Jediné co se musí udělat je povolit sdílení a hlavně povolit zmíňovaný SMB 1.0/CIFS File Sharing Support. Nic víc není potřeba, bez něj síť na W10 prostě rozchodit nejde.