bidirectional DC - DC
Moderátor: Moderátoři
bidirectional DC - DC
Chtěl jsem třeba pro použití mezi supercapacitorem a baterií. Tj. třeba mezi kondenzatorem 16V a baterkou 12V.
Ideálně ze strany poklesu napětí kondenzatoru na 5V a i klidně meně boost na 30V a buck to 14.4V. V případě, že se na baterii objeví více jak 13,8V tak by se zpětně měl nabíjet kondenzátor. Proud alespoň 10A (60A pulsní) tj. cca 150W.
- weed_smoker
Olchor píše:Dalo by se to poměrně snadno vyrobit ze dvou měničů, diod a řídicího obvodu.
Ale už to holt není hotovka.
Burajko píše:Ale sa nepredava ,len pre inspiraciu https://www.ti.com/tool/TIDA-01168?keyM ... erything#0
To jsem taky našel, ale bude to stát majlant. Jak píše kolega výše, jde to udělat i ze dvou měničů. Celý problém je, že nikdo nedává schemata těch měničů a to už by mě vyšlo lépe vyrobit si to sám. Než skreslovat a složitě upravovat vyjde možná lépe vlastní PCB.
To se mi však moc vyrábět nechce.
JInak na internetu je plno schemat jen hledat. I pro BLDC tj. třeba pro rekuperaci kol, koloběžek. Dále se tyhle měniče dají dobře využít pro fotovoltaiku a do automobilů.
Dá se to udělat i třeba s běžných UC3842, kdo by to chtěl pro koloběžku.
https://repository.tudelft.nl/islandora ... J/download
Dva hotové měniče, výstupy přes diody, řídicí obvod z pár součástek mi přijde dost jednodušší. A kdybych to chtěl suprdupr tak řj. s arduinem, programem a displejem.
Taky by se dalo uvažovat o jednom měniči a komutaci vstup/výstup pomocí FET přepínačů.
Olchor píše:Hm, to je schema řídicí jednotky raketoplánu?No to bych stavět a oživovat nechtěl.
Dva hotové měniče, výstupy přes diody, řídicí obvod z pár součástek mi přijde dost jednodušší. A kdybych to chtěl suprdupr tak řj. s arduinem, programem a displejem.
Taky by se dalo uvažovat o jednom měniči a komutaci vstup/výstup pomocí FET přepínačů.
A co na tom chces ozivovat? Toto je nieco tak strasne zlozite ?
Akurat skontrolujes pripajanie suciastok a to je cele.Ale minimalne sa to da osekat na poz.prud...alebo pouzit tuto topologiu.
A vsetok soft je zadara ,okrem programatoru aj ten stoji par $.
A dokocna to vyvijal chlapik z cz...A zabudni na to ,ze s tym nejak z 2mi obvodmi vyjebes,ked nechces zhoret.
Bavime sa o autoelektronike a kapacitore a ked to chces ojebabrat tym,ze to zlozis z modulov z ciny,povecsinou bez funkcnych ochran (a hlavne zle skopirovanymi IC) tak ti blahozelam...
Alebo mi chces tvrdit ze za 2$ tam je original?
Nechcel by som sa v tom aute vozit.