Tak jsem dneska měl konečně trochu času se v tom zase povrtat. Několik poznatků : Studený spoj na desce řízení motoru u jednoho ze dvou snímačů, jeden ze čtyř tranzistorů byl načatý, tak jsem pro jistotu vyměnil všechny čtyři. Eyepattern už není roztřesený, jako předtím. Posun v opravě je obrovský, protože teď jde přehrát "relativně celé CD, skladba po skladbě, lze přeskočit například ze druhé skladby na patnáctou bez Err, což předtím nešlo". Servo u středu disku už není vůbec slyšet, nicméně závada teď bude na 100 procent pouze mechanická, protože všechny vyzkoušené CD na první stopě hrajou do cca 0:20 a pak Err, směrem ke středu disku se čas prodlužuje a k okraji disku je současně slyšet focus, jak se snaží zaostřit. Myslím, že to bude mít co dočinění s kolmostí disku vůči snímači. Existuje na to nějaký přípravek, případně postup, jak docílit rovnosti? Od začátku opravy jsem si toho nevšiml

Když jsem přehrávač poprvé rozebíral, byly šrouby držící motor a desku dotažené "na pecky" a deska motoru byla lehce prohnutá do oblouku. Po výměně tranzistorů, když jsem desku vracel do držáků jsem si toho všiml, nedotáhnul jsem proto šrouby úplně a přehrávač začal fungovat, jak popisuji výše. Doufám, že jsem to popsal alespoň trochu srozumitelně
https://i.postimg.cc/BZk8T8bM/20201222-221620.jpg