PIKO trafo
Moderátor: Moderátoři
- kubikzovocia
PIKO trafo
dakujem
- kubikzovocia
- Přílohy
-
piko.JPG- (3.58 KiB) Staženo 194 x
-
Snímka019 copy.jpg- (243.1 KiB) Staženo 305 x
-
Snímka017 copy.jpg- (257.44 KiB) Staženo 492 x
p.s. O tomto stabilizovaném zdroji najdeš na tomto fóru některé důležité informace. Doporučuji prohledat.
Tato trafa jsem několika kamarádům přestavěl na kombinované napájecí zdroje s výstupy krom původních 16V střídavých pro přestavníky i 14,5V ss pro osvětlení a impulsně (PWR) regulovanám výstupem pro vláčky. Pokud máš zájem, můžu někde vyhrabat schéma toho impulsního regulátoru a stručně Ti popsat celou úpravu. Nahradil se přitom původní šipkový knoflík a část vnitřností, původně sloužících k regulaci a komutaci výstupního napětí pro vláčky. Je velká škoda, jestli jsi vyhodil původní plastovou krabici - měla dobré krytí, nutné pro možnost obsluhy i velmi malými dětmi bez nebezpečí úrazu elektřinou.
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
masar píše:Tak to jsem skutečně nevěděl. Přiznám se, že jsem v životě neviděl primár 33W trafa (průměr Al drátu 0,2???) vinutý hliníkem. Nějak se mi to vyhlo. Viděl jsem pár hliníkových vinutí u stabilizátorů síťového napětí, nějaké elektromagnety v autoelektrice, dokonce elektromagnet jeřábu, ale jinak nic.
Na niektorych mikrovlnkach su trafa - vinutia takisto AL