Krystalka pro chlapecka
Moderátor: Moderátoři
ccode píše:Ještě k té TDA7000 v minulosti jsem někde zahlédl schéma s diskrétními součástkami, které funkčně pracovalo na principu TDA7000 nemáte ho někdo k dispozici ?
To jsem myslel tou krystalkou
To byla v HaZ jako FM tuner, ale bylo to v podstatě jednoduché bez nároků na vf.
Byl tam jen oscilátor na FM pásmu laděný varikapem, jakejkoliv širokopásmový vstup kvůli citlivosti, jednoduchej mix s výstupem kolem 200kHz, nf pásmová propust 100-300kHz, zesílení s limitací a převod f/u
Vypadá to složitě, ale dalo se to spáchat s celkem pár dostupnými trazistory.
danhard: v tom samém čísle 67/7 HaZ je také FM tuner, který se popisu blíží, plošný spoj má cívky vytvořené na DPS
Tu "náhradu" TDA 7000 jsem viděl jako schéma tak byla s Si polovodiči.
- ignaciusjreilly
- Zablokován

Dovolil bych si oponovat na vyse uvedeny komentar.
Ke komentarum se pokousim vytvaret zrcadlo. (k laskavym prijemnym komentarum, vracim se stejnou mirou, jako ke zlym a posahanym, aneb kdo co chce, tak to dostane)
Dekuji vsem za veskere zde dodane informace a preji to nejlepsi do dalsiho zivota.
S pozdravem .........
Navíc v sériovce se nasekalo deset tisíc ověřených dps.
Kdo si stavěl individuální tuner, většinou pro náročnej stereo příjem a desky bastlil všelijak. Slyšel jsem i o případech kteří to řezali žiletkou do tapety.
Což je proti vinutým cívkám dost zvláštní druh samohany navíc
ale vlivem vlastností různých materiálů tištěných spojů stejně ten co to dělal musel vědět co a jak . . .
. . . a nedržet se dogmaticky návodu.
Kdo to věděl, neměl problém.
Kdo si myslel, že je to s plošnými cívkami bude jednodušší, obvykle se spálil a nefungovalo mu to, nebo to fungovalo blbě.
Kdo na návrhy desek přijímače s plošnými cívkami dnes nadává,
nevěděl co s tím . . .
. . . tehdy to neuměl a teď si jen na bastlírně honí triko.