Citroen - značný odběr v klidu
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Může být problém i se zakódovanou ŘJ... Proto jsem psal, že to nebudu zkoušet...jardafiala píše:Nemůže být po odpojení baterky problém se zakódovaným rádiem?
Nicméně baterka 5 let v novém autě je celkem slušná doba, se kterou se bohužel u nových aut musí všichni smířit... Dá se tam sice odpojit hlídání stavu baterky, ale pak bude systém auta hlásit chybu. Nicméně ale díky tomu bude alternátor stále dobíjet jako u starších aut... Pokud někomu tohle nevadí, může to odpojit a baterka vydrží "jako dřív"...
A myslím, že příčinou bylo to, že jsem měl trvale v servisní zásuvce připojený ELM327 a s ním byla spotřeba asi 70mA. Tak jsem si to ELM327 musel upravit aby byl pod proudem jen při zapnutém zapalování.
Baterka tehdy asi nebyla úplně nabitá, samé krátké jízdy a v zimě.
Od té doby je klid.
A výdrž? Měnil jsem baterku po 9 letech. Používám ji stále jako powerbanku k soláru, má 34Ah z původních 56Ah.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi
Chápu, že se s klasickým multimetrem měří blbě, musíš třeba i měnit svorky (2A/200mA) a v tu chvíli potřebuješ mít zase vývod do auta připojený napevno na aku, ale získáš přesné výsledky.
Jakmile se dostaneš na nižší proudovou svorku, tak citlivost DMM už můžeš přepínat bez problémů, bočník je trvale připojen do obvodu.
PF
-
petrfilipi
- Artaban001
petrfilipi píše:Aha, ty fotky nebyly od Tebe. Tak to pardón.
PF
Fotky byly ode mě - škoda rapid 2017... Nicméně jak to tady čtu, tak asi změřím ten odběr přímo přes multimetr... Já už tu baterku 3x reklamoval... Beru, že tam mám navíc tu GPS a alarm, ale to snad i s centrálem nemůže baterku za 2-3 týdny dostat do stavu kdy nenastartuju... Nebo jo?