Citroen - značný odběr v klidu

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Podle toho, jak velkou tam máš baterku - jestli původní 37 nebo 40 případně 44Ah, tak odběr cca 200mA vydrží sama o sobě než se vycucá tak, že nerozsvítí ani kontrolky na dobu zhruba tejden. O nastartování rapida se můžeš pokusit ještě když máš v baterce zhruba 40% náboje, aby příliš nestoupnul její vnitřní odpor. Já bych to řešil jednoduše - všecko co není úplně a životně nezbytný bych vypínal spolu se zapalováním, ychtyllygentní nenabíjení bych zlikvidoval urváním toho snímacího drátu z kladný svorky baterky plus bych vzal metr, změřil kastlík na baterku a v nejbližší slušný prodejně ND bych do auta koupil co největší baterku, jakou mi tam geometrie motorovýho prostoru ještě dovolí nacpat. Já sám vozím v roomsteru "kalibr" 62Ah (motor 1,4, původní baterka 44Ah) a Drobek si jen mlaská. A klidová spotřeba jen immo, přijímač DO na centrál a uspaný rádio.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše: Aspon, ze nebolo to parkovisko platene... :D

To víš, že bylo! Ale já měl naštěstí vjezdovou kartu. Jenže když jsem chtěl odjet, tak mě při výjezdu nechtěla závora pustit, protože za 5 týdnů zmizel ten můj záznam o vjezdu ze systému. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

kulikus píše:A klidový odběr má kolik?

Nevím, nikdy jsem to neměl potřebu měřit. Jestli to opravdu potřebuješ, tak rozpojit odpojovač a přemostit ho ampérmetrem není velkej problém. Jen nevím, zda jde C4 Pikaču s otevřenou haupnou do spánku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#34 Příspěvek od MiraSt »

EKKAR píše: ychtyllygentní nenabíjení bych zlikvidoval urváním toho snímacího drátu z kladný svorky baterky...........
Toho se chytnu. Já nemám auto které má tenhleten drát, ale místo rvaní..... Co tam tak dát diodu v propustným směru od baterky do toho drátu? Na mojí 120cítce jsem na zimu dával do série se svorkou D altíku a D+ regulátoru diodu a v síti jsem měl skoro patnáct voltů a tím pádem pořád nabitou baterku. Taky to dobře svítilo.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od kulikus »

(0,23A) -> Tak v servisu prý lokalizovali vadný anténní zesilovač.
marshal

#36 Příspěvek od marshal »

to jsem říkal už 24.12. Asi to nebude ojedinělá závada.
Kvicala_r

#37 Příspěvek od Kvicala_r »

To ho jako ti žabožroutský diletanti nechávají trvale pod napětím? Dyť každy rádio má dnes spínaný výstup :roll:
Pavel1953

#38 Příspěvek od Pavel1953 »

Na Berlingu se mi také vybila baterie. Zánovní. Reklamace uznaná. Po krátkém čase se situace opakovala.... Přišel jsem na zadřené kluzné ložisko u zadního stěrače! Stěrač nebyl dojetý do klidové polohy, nebylo to vidět.
P.
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Pekne francuzske kurvitko... Antena, stierac - oni nechavaju vsetko pod napatim? 8O
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

Zadní stěrače se docela standardně aktivujou uzemněním = připojením na kostru, aby se šetřily dráty. Motorek je tak trvale pod šťávou, akorát bych si myslel, že to bude pro sichr vypínaný klíčkem v zapalování....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“