TV ORION 32DDR, zdroj
Moderátor: Moderátoři
Ten odpor musím někde sehnat, takže až zítra...
Jinak na http://members.forumgratis.com/index.ph ... f=3&t=8662 je taky probírána podobná závada, ale je to taliánsky... Trochu mě zaráží ta moje zkratlá dioda DL7 na sekundáru VN trafa 200V, že by více poruch na telce?
Díky za trpělivé rady, zdarec T
Žárovka krátce blikne, napájení drží 300V. Na zatěžovacím 5K je 135V, na DP10 asi 22V. Na TDA je pin: 6=2.5V 7=3V 9=1.5V 10,11=2.5V 15,16=11V
Teď bych měl asi připojovat postupně sekundáry?
Zdarec a dík T
-
Návštěvník
Tak jsem odpojoval konektory až jsem se dosta k vychylovačkám, a vše OK...
Napětí na sekundárech drží, zdroj jede, na 5K je 135V, žárovka slabě svítí...
Pokud tedy mám VN trafo odpojené, tak bude pravděpodobně chyba ve vertikálu... Zítra se na to ještě mrknu...
Díky moc, zdarec T
-
Návštěvník
Zapojení diody v sérii s CP25 má asi velký vliv, minule jsem udělal chybu, po připojení sekundárů, a zjištění, že zdroj nejede, jsem nejprve odpojil vychylovačky, pak zdroj naběhl, myslel jsem, že je z desetiny vyhráno...
Takže se musím vrátit o tři kroky zpět, omlouvám se a dík T
-
Návštěvník
CP25 s diodou by Ti měl požalovat , že je vadná tlumivka LP10 3mH .
Ta má mezizávit. zkrat a konec je napájen z 300V , přes CP25 a paralerně i trafo . Tím nedá trafo dostatečný výkon a proud. ochrana to vyhodnotí jako Ic max .
Prostě blbá chyba .
Zdravím Ivan
V servisní dokumentaci se píše něco jako "Obvod CP24/CP25/LP10/DP6, ovládací prvky vyšší harmonické proudu k
síťovému napájení a mohou být přítomné, v závislosti na platných předpisech"... Snad tam ani nemusí být...?
Díky moc za rady, na tu tlumivku se zkusím podívat, snad půjde opravit, přemotat...
Zdarec, T
-
Návštěvník
Díky Ivane (kam mám poslat aspoň půllitra...?).
Tlumivku jsem přemotal (4x70z, už mám v tom cvik..., na vinutí nebylo nic poznat, ale už odpor byl podezřelý 0.02Ω) a nastavil 130V.
TV má světle zelený obraz, jsou vidět zpětné běhy, po vypnutí bílá koule uprostřed obrazovky. Na desce obrazovky jsou nějaké tranzistory pro zhášení obrazovky, podívám se na ně. Mám podezření i na TDA6108, je napájen 200V, a tam byla zkratlá ta dioda (pravděpodobně původní závada...).
Na katodě B je 30V, na zbylých 180V, snad ne zkrat na katodě...?
Zdarec, T
Na katodách se náhodně mění hodnota napětí, obraz taky mění barvy, Zkoušel jsem i katody prohodit, beze změny...
Je to závislé na jemném poklepu tužkou po hrdle obrazovky (ne patice), pravděpodobně zkrat na G1 nebo žhavení...?
Existuje nějaká rozumná pomoc, regenerace nebo přižhavení na odpálení zkratu? Nebo je to už na SD?
Díky a zdarec T
-
Návštěvník
-
Návštěvník