CRT rozklad analyzátoru Schlumberger 7600
Moderátor: Moderátoři
CRT rozklad analyzátoru Schlumberger 7600
Dělá to jen nahodile, často nenaběhne obraz vůbec, občas je posunutej hodně doleva a jakoby v polovině přeloženej. Nyní je stav tma, takže fotka zatím není. Dokumentace k tomu není, jen návod k obsluze. Na netu jsem našel člověka co tvrdí že má servisní dokumentaci ale nereaguje.
Asi začnu elektrolytama, pak vytáhnu oscilo. Snad se to nebude moc lišit od klasický TV.
Neviděl jste prosím někdo dokumentaci někde na netu?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Asi by docela pomohlo měřit průběh proudu vychylovačkama. Obvykle stačí 1Ω v sérii v místě připojení k zemi.
Asi si mistři v Enertecu mysleli, že je to tak dokonalý, že to nebude potřeba nikdy opravovat. No nepočítali, že to bude někdo provozovat takový léta. Když se 7600 rodila, tak Apple II byla ještě v prototypu nebo ještě nebyla vůbec.
Celeron píše:Dělá to jen nahodile, často nenaběhne obraz vůbec, občas je posunutej hodně doleva a jakoby v polovině přeloženej.!
Tento stroj nepoznám, ale podľa obrázkov stroja, čo som vygooglil, tak zobrazovanie je asi na princípe CRTV. Pravdepodobne tam máš DVE závady.
1, Posunutý, niekedy aj nesymetrický a preložený horizontály obraz robieva elyt v budení trandu pre VN a z toho plinúce HV. - ČASTO. Prípadne problém v stuďákoch na šíne vychylovačiek, kde sú pripojené jednotlivé vinutia cievok, z ktorej potom ide hlavný kábel do dosky alebo aj medzizávitový skrat vo vinutí vychyľovačiek.S tým som sa stretol ale iba pár krát.
2. Náhodilý prejav zas značí, že ide o stuďák.
Keď obraz nie je žiadny, to znamená, že nie je ani zvyslá čiara v strede? Ak nie je, tak najprv zisti, či beží VN trafo. Často bývajú stuďáky v tejto oblasti (piny trafa, prípojenie napätia k trafu - často idú cez kolíky konektora, ktorými sa pripájajú vychylovačky) .A pozri scopom signály RGB a na mriežkach obrazovky.
No to nevypadá na suchý elyty, možná nějakej studenýho spoj.
Tak teď nevím, jestli prolýzt elyty, očistit konektory, prohlídnout pájení na studeňáky a praskliny a pod...
Nechám ho běžet, je to slušná náhrada elektrickýho podlahovýho topení.
Vypadá to dost staře, takže tady spíš bude v bázi koncového tranzistoru budící trafo, ne vazební elyt.
Asi bych jen preventivně přepájel namáhané spoje (trafo, tranzistor, obvod vychylovaček, konektory)