porovnanie gramofónov Tesla
Moderátor: Moderátoři
Ale dodávalo se hlavně na export. Trubkové raménko pro náš trh se osazovalo údajně z rozhodnutí někoho moudrého, že s plochým raménkem by o to neměl československý zákazník zájem.
Nestálo by za to zjistit, jak to tehdy doopravdy bylo?
Co o tom kdo víte?
NAD ležel měsíce v doprodeji v bazaru a vedle stříbrňáků od JVC, SONY a Technics vypadal jak chudý příbuzný...navíc, nebyl vybaven přenoskou, musela se dokoupit např. Shure M75 nebo Ortofon OM B-5...půlpalcová, nabídka dnes široká.
Taky měl pohonný motorek na 60 Hz, byl to vývozní typ. Jak to hraje u nás doma na 50 Hz ? Já bych se rozhodl pro Litovel NC-450, to je český mercedes mezi tesláky.
Sendyx píše:Já mám v dosahu několik mrtvol MC600Q, bohužel se chovají prapodivně a z časových důvodů nad tím byla zlomena hool. Marně jsem sháněl pořádný popis toho řídicího obvodu, který je zapojen trochu neobvykle, bohužel tuhle historii nikdo v katalogu neměl, a stránka z katalogu Tesly je k ničemu.
...a neměl bys na prodej nějakou tu mrtvolu? Jde mi hlavně o plexikryt a vrchní díl přístrojový skříně. Potřebuju ten svůj stroj trochu zkulturnit. Díky