Zdroj DELL 19.5V/6.7A HA130PM160 (Chicony)
Moderátor: Moderátoři
Zdroj DELL 19.5V/6.7A HA130PM160 (Chicony)
Rozobral som to kladivom viac-menej bez poskodenia. Je to riadene TEA1716T: https://www.nxp.com/docs/en/data-sheet/TEA1716T.pdf
Pri zapnuti nabehne aj PFC, pri poklese vystupneho napatia sa PFC vypne (napatie na kondenzatore postupne klesa na 310V).
Chcel som zmerat napatie na pine SSHBC/EN pocas vypnutia a ono sa to nevypina - zacalo to same od seba fungovat...
Neriesili ste takyto problem?
- tiktak1953
---------------------------
To je preto,ze si to nerozoberal zbijackov ako ja!
Prve Dellky Family 12 boli dobre,dost vydrzali,aj som ich opravoval zopar,aj jeden som nestacil opravit.Pozri ci drzi za mostikom na elytoch vyse 320V ,ja to skusal dvoma v serii ziarovkami na 230V,potom hladam dalej
Bylo to pro napájení časomíry pro fotbalisty.
Zkusil jsem vyměnit všechny pasívní prvky, beze změny.
Nakonec jsem tedy naznal, že to dělá řídící obvod.
Ale nedokázal jsem jej indetifikovat, tak to skončilo výměnou celého zdroje za nějaký MeanWell
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Diodu som vymenil a teraz to bezi, na teplo nereaguje. Dioda je za pomocnym vinutim trafa, sluzi pre napajanie SUPIC pocas behu. Ze by bola prasknuta uz z vyroby?
- jardafiala
Ale ked nasadim spodny tieniaci plech, tak sa to zase vypina. Je na dvoch miestach prispajkovany na minus primarnej strany. Staci, ze jeden z tychto bodov ma dotyk a uz sa to vypina. Ked plech zdvihnem o milimeter, aby sa stratil kontakt, vypinanie prestane.
WTF?
Vymenil som teda TEA1716T a testujem znovu.