co soudíte o zápěstním měřiči tlaku ?
Moderátor: Moderátoři
Mám taky "stolní" OMRON, měří se nad loktem. Ruka má být volně položená a hadička z nafukovací manžety měřáku má vycházet u loketní jamky. Ta nafukovací manžeta je pak cca v úrovni srdce. Vychází to tak v sedě i v leže. I tak se stává, že opakovaná měření jsou rozdílná. Tak se změřím třikrát a beru průměr. Měření na pravé paži je také možné, může snad dávat mírně nižší hodnoty, ale pro sledování tendence vyhovuje. Někdy, třeba vlivem úrazu ani jiná možnost není.
- tomasjedno
- jardafiala
No ale ani to nebrání, že Omrony či jejich deriváty mají dnes doktoři v skoro každý ordinaci.
Problém je, že rtuťáky se už asi 15 let nevyrábí a nebo se možná ani nesmí používat. Moje obvodní má klasiku s posloucháním stetoskopem ale na manžetě má budík. Při jeho průměru cca 45 mm je pravděpodobně přesnost odečtu hodnoty tlaku dost pofiderní.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby.
"Failing to plan is planning to fail" (Alan Lakein)
Že je poprvé měřený tlak vždy nejvyšší je známá věc. Prostě přijdeš rozpumprdlíkovanej do ordinace a čím dýl tam sedíš v klidu, tím je tlak nižší.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke píše:doktor praktik mi řekl ať ho ihned vyhodím
. . . a měl pravdu.
taky mám problémy s tlakem a jediné měření které mi kloudně fungovalo
byl Omron s měřením nad loktem a bez kompresoru, jen s foukacím balonkem.
Porovnáním se rtuťovým u obvoďačky odchylka minimální.
Na zápěstí jsem zkoušel dva, ale jeden měřil úplný bludy a druhý byl velmi nespolehlivý a nepřesný . . .