jak zapojit točítka (korekce)výšky-středy do repro soustavy

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

termit256 píše:Tak nejak to sedi k tomu psonskemu smejdu, cim vic prouzku, tim vic adidas :-)
Obrázek

ano to je Altus 140, dvě hořejší kolečka vpravo jsou korekce, dolní pak bass-reflex
prodavaly se po revoluci v páru, asi tak za 6-7 tis. Kčs černotržním kurzem
(velmi často vzali v krámu i československé koruny (bo to jest biznes) takže jsme
vlastně předběhli zbytečné ciráty se zavedením €)
dlouze jsem pak litoval předražených beden Pioneer které teprv můj zásah
uvedl do stavu jakež-takež použitelnosti
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
VASEK_W

#17 Příspěvek od VASEK_W »

Jen si dovolím doplnit, že ty regulátory co sem dával Tomáš
https://www.springfieldspeakerrepair.co ... p?Cat=1951
jsou uvnitř zapojené jako ty originály v japoncích. Mají dvě dráhy proti sobě, takže zatěžovací odpor pro předchozí obvod je stále stejný, jen se na běžci mění intenzita signálu.
Takže jich není potřeba více, ale stačí opravdu jen jeden L-pad pro reproduktor.
Použil jsem je kdysi do instalace v jedné vinárně, kde mají u každého stolečku reprobednu, a návštěvníci si mohou sami zregulovat intenzitu zvuku dle momentální nálady ;-)

Vašek
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

Mládežníci, mají to i mnohem sofistikovanější bedny a mělo by to sloužit ke korekci poslechové místnosti.
A jelikož to na basech regulovat nelze, tak se to dělá na středech a výškách, kde to jde lépe a kde už většinou nějaké snížení citlivosti měničů je zabudované ve výhybce.
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

ok1hga píše:
konosuke píše:ještě by to chtělo ve výhybce kalibrační proměnný ladicí kondík (namísto pevného)
k dokreslení situace přenosu a úpravě chárky (až se divím že dosud nenapadlo nikoho)

dovedeš si představit, jak by byl veliký ?

jo dovedl
nechat původní kondíky a sériově (event. paralelně) k ním otočné k mírné úpravě hodnoty celkové kapacity
(obrazně: něco na způsob bias fine v magiči)
je to jenom spekulativní úvaha neboť otočný kondík 500 pF s kapacitou 3M9 u výškáče moc nepohne :(
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZVUK2000

#20 Příspěvek od ZVUK2000 »

VASEK_W píše:Použil jsem je kdysi do instalace v jedné vinárně, kde mají u každého stolečku reprobednu, a návštěvníci si mohou sami zregulovat intenzitu zvuku dle momentální nálady ;-)

Vašek

Dokonce se vyrábějí i jako v tandemové (stereo) verzi.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“