ZdenekHQ píše:Celým tím receptem EKKAR sleduje jen to, aby se mu EB složila na mlýnek na pepř. Dobrej stojí asi pětistovku.![]()
Když pozve přispívající na ochutnávku, tak proč ne
Moderátor: Moderátoři
Nemám klasickou pepřenku, mám zabroušenou skleničku, takže "prach z mrtvol" mi nevyčichne tak rychle. A že si chci koupit aspoň trochu slušnej mlejnek na pepř, to je asi telepatie - k tomu rozhodnutí mě dohnalo remcání mojí rodiny, když jsem hňácal štedrovečerní erteplovej salát a obsah škopku, v kterým to běžně míchám, jsem "lehce poprášil" asi tak půlkou polívkový lžíce. Že prej to bude strašně přepepřený a kdesi cosi ... Nakonec nebylo, protože v tom množství (asi 6kg erteplí plus přiměřený množství dalších ingrediencí) se to dokonale rozmělnilo, ale ty kecy mají rok co rok ... Takže jsem je poslal do Paďous a prohlásil jsem, že při nejbližší příležitosti na pepř koupím mlejnek a každej si bude pepřit podle svýho, aby jim náhodou nevadilo moje vnímání chuti ...ZdenekHQ píše:Celým tím receptem EKKAR sleduje jen to, aby se mu EB složila na mlýnek na pepř. Dobrej stojí asi pětistovku.![]()
Mletej pepř v pytlíku do kuchyně nepatří. Sám ani nevím, kdy jsem ho naposledy koupil. Leda otevřít a naráz vysypat.
To víš, ještě kvůli tobě budu muset na nákup do SAPY ...Hubert_79 píše:ZdenekHQ píše:....
Když pozve přispívající na ochutnávku, tak proč ne
To tak - to radši pojedu nakoupit do Medzylesie nebo Bystrzyce Klodzkej na "rynek targówy". Rozhodně tam nakoupím kvalitnější žrádlo než třeba v Kaufu.Hubert_79 píše:Beztak jsi tam jak domaEKKAR píše:To víš, ještě kvůli tobě budu muset na nákup do SAPY ...![]()
EKKAR píše:To tak - to radši pojedu nakoupit do Medzylesie nebo Bystrzyce Klodzkej na "rynek targówy". Rozhodně tam nakoupím kvalitnější žrádlo než třeba v Kaufu.
EKKAR píše:...A co konkrétně Bavoři dávají do salátu za mastnotu, jestli řepák, olivák nebo jinou, to si netroufnu tvrdit úplně přesně - ale odhaduju to na olivák.