Windows XP - MS zrusil update

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#31 Příspěvek od PotPalo »

Podniková licencia XP je legálna a je po nainštalovaní aktivovaná, až pokiaľ aktualizačný server nezistí že je licenčné číslo už prefláknuté. Ale dá sa používať aj s takým číslom, stačí v službách vypnúť aktualizácie a rovno aj centrum zabezpečenia, samozrejme skôr ako to zistí nelegálnosť. Pokiaľ ale už server nefunguje, tak to nebude nič sťahovať a zrejme ani zisťovať legálnosť toho licenčného čísla, takže to by som teoreticky neriešil. Týmto podnikovým licenciám je úplne jedno ako sa mení hardvér, kľudne dám harddisk do iného počítača a neotravuje to.

Problém je iba s tými verziami ktoré sa po nainštalovaní musia aktivovať. Tam by som pri poruche hardvéru asi najprv spravil zálohu disku, a až potom skúšal meniť hardvér. Pokiaľ sa to deaktivuje, tak obnoviť zo zálohy, a skúsiť s iným hardvérom. Tiež nieje problém zohnať rovnaký hardvér, inzercia je toho plná. Pokiaľ to nekontroluje priamo výrobné číslo, tak by to malo prejsť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hubert_79 »

To bude asi ono, ta XP co mám. Je to samozřejmě verze Professional.
Podobnou (asi) instalačku mám Windows 8 Pro; vyhrabal jsem z elektroodpadu dvoj DVD (byl u toho papírek s číslem), nainstaloval jsem to a nezaznamenal jsem, že by probíhala aktivace. No a v programu Aida 64 (čili dříve Everest) je u kolonky Aktivace uvedeno "nevyžadováno", takže to bude asi nějaká corporate licence a číslo nebylo/není profláklé, neboť se to krásně aktualizovalo. Nebo ve Win 8 není ta funkcionalita, že by to systém někde ověřovalo.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Achab

#33 Příspěvek od Achab »

Ve své době u nás mělo XP - VLK z jednoho CD pomalu půl dědiny. Stačil licenční klíč a fungovalo to i bez aktivace. Co pamatuju, nikdo neměl větší problémy ani s WGA.
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

WSUS Offline nepodporuje aktualizacie POSReady 2009. Verzia 9.2.5 ich ani nestiahne. 9.2.6 ich sice stiahne, ale neinstaluje. Pritom vo WUMT ich vidim.
[edit]
Tak nie. Vyzera to, ze si nevie poradit s najnovsim wsusscn2.cab, ktory si stiahne.
pepik9

#35 Příspěvek od pepik9 »

Podařilo se mi stáhnout asi 125 aktualizací pro XP 32bit SP3. (bude smazáno)
Vzpoměl jsem si, že v jednom blábolu od MS bylo hledejte podle KBxxxxxx, tak jsem hledal, až jsem našel . Čísla aktualizací jsem si vytáhl ze dvou PC, které jsem kdysi aktualizoval, ale nedával jsem tam všechny.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hubert_79 »

pepik9 píše:Podařilo se mi stáhnout asi 125 aktualizací pro XP 32bit SP3. (bude smazáno)

To by šlo hodit do .bat souboru; tam se myslím za každé exe psaly parametry -passive a -norestart.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“