Domácí pekárna Eta Siesta

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rayx

#16 Příspěvek od rayx »

0149 Siesta bude pravděpodobně identická s 2149 Harmony, na foru tady máš schematka :wink:

Píšeš relátko cvaká, tak sis snad změřil, jestli taky spojuje obvod :)

Ten test mod pro cyklování motoru, topení a test displeje spustíš, když při vytažené zástrčce podržíš tlačítko "čas -" a píchneš zastrčku do zásuvky (případně si ošefuješ jinak, třeba přes vypínací lištu), 2x stiskem "start" to pak ukončíš do výchozího stavu.

Tyhle potvory do světa vypouští
GUANGDONG XINBAO ELECTRICAL APPLIANCES HOLDINGS CO.,LTD.
tak dokumentace je poskrovnu
Zaky

#17 Příspěvek od Zaky »

Co na tom hledáš za složitosti, je tam motor s kondenzátorem, relé ho pravděpodobně umožňuje reverzovat přepojováním kondíku a přívodu a triak tomu spíná fázi. To je nakreslené za 5 minut a propískané na to, co kde nevede za dalších 5.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Chabra
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Chabra »

Jenom jak už někdo psal, pekárně trvá než začne spínat motor. Po spuštění začíná s předehřevem a ten je spínaný relátkem.
robo

#19 Příspěvek od robo »

Nevím jak která ale jednu funkční co mám začne prvně míchat. Když nasypeš suroviny tak ten předehřev hnde jako první činnost se mě nezdá. A pak to relé cvakne několikrát s odhadem po 10 vteřinách. Triak a kondenzátor jsou ok. Zítra bude víc času se tomu věnovat.
Edit: funkce motoru mám vypozorované u programu č1 a ten stejný je zvolen po zapnutí i u té nefunkční pekárny
Naposledy upravil(a) robo dne 19 led 2021, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Tak se už zkus konečně podívat zespodu na tu desku, jak má být motor napájený. Jesli jen přes triak, tak mu zkratuj zkušebně anody a uvidíš, jestli motor poběží. Pozor, je to samozřejmě na síťovém napětí.
robo

#21 Příspěvek od robo »

deska motoru. Teď jsem se u jiné dočetl každé relé je určené pro směr otáčení. Tak se mě zdá že cvaká jen jedno
Přílohy
board.jpg
board.jpg
Zaky

#22 Příspěvek od Zaky »

Relé u triaku je reverz motoru, druhé relé je pro topení. Vyber si program, který míchá brzy po spuštění, spousta jich opravdu nejdřív jen dlouho topí. Popis programů je v návodu, ten najdeš na webu. A vyfoť tu desku ještě zespoda.
rayx

#23 Příspěvek od rayx »

robo píše:Nevím jak která ale jednu funkční co mám začne prvně míchat.
Edit: funkce motoru mám vypozorované u programu č1 a ten stejný je zvolen po zapnutí i u té nefunkční pekárny

Tak se svěř, se kterou to porovnáváš :) Hamony jede takto, myslím že Siesta na tom je na chlup stejně, maj stejnou desku ...
Míchání a hnětení až po předehřevu.
Přílohy
Harmony.jpg
Harmony.jpg
Zaky

#24 Příspěvek od Zaky »

Dort začíná rovnou míchat.
robo

#25 Příspěvek od robo »

Ano dort začíná hned míchat a taky míchá. Motor měl snahu, ze začátku udělal nějaký cyklus a pak už to nedal. Tak šel motor ven, s rotorem šlo tíž točit. Rozdělat, promáznout vazelínou na vyšší teplotu a poskládat zpět. Ten motor držel pohromadě díky čtyřem šroubům. U matice zakápnutým nějakým bílím svinstvem. Šlo to ztuha povolit ale šlo kromě jednoho. Hlava zařvala tak nastoupila flexa. Poskládal jsem motor a při montáži je jen jedna poloha aby seděli ty 3 šrouby. Tohle jsem podcenil a tak přívod motoru byl jinde než měl být a samo že už nedosáhl na připojení do desky. Takže znovu motor rozebrat a složit tak jak bylo potřeba. Výsledek je že točí pěkně. Teď to poskládat dohromady, dostal jsem to v rozebraném stavu a snad nebude nic chybět.
Jausik

#26 Příspěvek od Jausik »

Pekárna ETA Siesta
Přílohy
Pekárna.jpg
Pekárna ETA Siesta přestala míchat. Zjistil jsem,že jsou těžce otočné míchací páčky a v motoru, který se netočil, jsem po demontáži vyměnil spálenou tepelnou pojistku. Po opravě se ale motor netočil, zkreslil jsem schema zapojení, vyměnil triak pak ještě
Pekárna ETA Siesta přestala míchat. Zjistil jsem,že jsou těžce otočné míchací páčky a v motoru, který se netočil, jsem po demontáži vyměnil spálenou tepelnou pojistku. Po opravě se ale motor netočil, zkreslil jsem schema zapojení, vyměnil triak pak ještě
JaF
Jausik

#27 Příspěvek od Jausik »

Pekárna ETA Siesta přestala míchat. Zjistil jsem,že jsou těžce otočné míchací páčky a v motoru, který se netočil, jsem po demontáži vyměnil spálenou tepelnou pojistku. Po opravě se ale motor netočil, zkreslil jsem schema zapojení, vyměnil triak pak ještě vadný tranzistor Q6. Po testu spínají relátka a vypadá to, že je vše OK. Jen nevím, jestli je správně to, že při programu č. 6, motor cca 3 min běží přerušovaně (na pinu č. 5 kolísá napětí od 0,5V do 2,5 V) pak se přepne relé a motor běží obráceně ale ne přerušovaně. Pin č. 5 vede přímo do zřejmě naprogramovaného „švába“.
JaF
Zaky

#28 Příspěvek od Zaky »

Viz tabulka programů výše, program č. 6 3,5 minuty míchání, potom 12,5 minut "šlehání", takže to bude OK.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“