Baterie BANNER řada PzF

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Karel58

Baterie BANNER řada PzF

#1 Příspěvek od Karel58 »

Máte někdo osobní zkušenost s bateriemi BANNER 12V - řady PzF, určené i pro lodě a karavany? Jestli se investice do této trakční baterie vyplatí, v porovnání s kvalitou?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od PeteBurns »

Ak to chces naozaj do lode alebo karavanu, tak sa olovenym bateriam vyhni velkym oblukom a sustred sa na LiFePO4, casom zistis preco ;)
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Správně, kup si lithium-ajron-fosfáty, nebudeš už mít žádný starosti s provozem lodi nebo karavanu - už ti na to nezbyde. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak Banner je osvědčená značka, která si ještě nenechala zkurwit pověst tím, že by začala svoje zákazníky ojebávat tak, jako to učunily koncerny Varta, Bosch a jiní a jiní. Jako startovací mám bannerku ve druhým autě a první kus jsem kupoval v roce 2004 v létě. Sám s nima mám nejlepší zkušenosti a nevím o nikom, koho by vysloveně zklamaly - což se rozhodně nedá říct o značkách Varta, Bosch, Akuma a dalších, vyráběnejch bůhví kým a brandovanejch pro bůhví koho.
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 31 led 2021, 02:16, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od PeteBurns »

Tak to asi tazko - kto ma na opicu, ma vacsinou aj na banany ;) A kto ma aj nieco v hlave, tak nepozera iba na nakupnu cenu, ale zoberie do uvahy aj zivotnost a parametre a zisti, ze nakoniec vyjdu lacnejsie ako olovene smejdy :wink:
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Začínáš připomínat zaseknutej gramofón, Burnzerante. Ale něco už se ví, neboj. Až ty tvoje lithium-ajron-fosfáty budou mít za sebou stejnou historii vývoje a až se ukáže jejich celkovej dopad na okolí včetně jejich likvidace a recyklace po ukončení životnosti, mám docela obavu, aby to s nima nedopadlo tak, jako s tolik vychvalovanýma elektromobilama, který údajně šetří životní prostředí víc než auta se spalovacíma motorama - jenomže když se to spočítá suma sumárum BEZ VLÁDNÍCH a €UROCHUJSKEJCH dotací a daňovejch pobídek a se všema nákladama, který je nutný vynaložit na vytěžení potřebnejch surovin, s negativníma vlivama jak to poškodí životní prostředí nejen v evropě, ale hlavně tam kde proběhne těžba a zpracování, tak že celej elmobil vyjde nejen cenově na minimálně dvojnásobek pořizovací ceny spalovacího auta, ale že jeho výroba a následná likvidace po skončení životnosti bude stát další násobky toho, co stojí společnost výroba a recyklace normálního plechovo-uhlovodíkovýho kcháru ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od PeteBurns »

Samozrejme FEKKARMANNe, ze uz davno sa o tom vie, ako su na tom, len dute gebule ako ta tvoja to dodnes nepochopili :wink: A po rokoch je dokonca jasne, ze zivotnost je este vyssia, ako bola zo zaciatku predpokladana, ale to tupcov ako ty samozrejme nezaujima a nevedia o tom absolutne nic, zato budu do posledneho zvysku sil bojovat proti :lol: A co sa tyka elektrickych aut, boli tu uz pred spalovacimi a vedz, ze tu budu aj po nich, akokolvek sa to vymyka tym tvojim nezmyselnym tvrdeniam :lol:
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Jen do toho! :lol:
Sandal

#8 Příspěvek od Sandal »

Karel58 nepíše nic o tom, že chce ty baterie použít do karavanu nebo do lodi ale ty co se v těch vehiklech používaj.
Ekkar píše, že baterie Banner jsou OK ale mě už potrestaly několikrát. Traktorový 180Ah a prej otřesuvzdorný a zajímavý, že se u nich vevnitř uklepaly olověný můstky mezi článkama. Vždycky smrt bez varování. To se mi stalo 3x v rozpětí 5ti let a po každý u jineho stroje, takže žádná vadná série.

Pokud chceš baterie v trakčním provedení, tak zvol Hoppecke. Jsou drahý ale snad si ještě držej kvalitu.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Baner je jen nálepka spotřebky . Co chceš od věcí se zárukou do roka ?
termit256

#10 Příspěvek od termit256 »

Za mne baner urcite ne. Prodejce zvanil neco o tom ze tam jsou pouzity masivnejsi olovene desky ci co a ze vydrzi dyl. Prd. Mam v druhem stejnem stroji vartu ktera baner prezila uz o 2 roky. V lete jela, ale v zime jsem nakladac nenahodil. U varty v pohode.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Sandal

#12 Příspěvek od Sandal »

Taky všude cpu Varty, protože mi vydržej. Bagr 2x 120Ah, nakladač 1x 125Ah, starší osobáky, dodávka T4 Všude jsou Varta Black Dynamic, ty nejlevnější a všechny držej a nejmladší je 5 let a nejstarší v tom bagru a těm je 9 let. Bannerky přestal kupovat i vedoucí v bývalé práci, protže bylo moc reklamací.
rezis

#13 Příspěvek od rezis »

To by chtělo někoho kdo má konkrétní zkušenosti s tímto typem. Ony ty trakční jsou zase úplně jiný level než to co se dává do aut. Takže srovnávat to s něčím v autě je dost nesmyslné.
Také záleží do čeho to chceš použít? když to má někde v golfovém vozíku je zkušenost jiná než třeba u solárního systému.

EKKAR: Nevím kde ty informace elektromobilech bereš, ale s jedním jezdím a netuším proč by jeho likvidace měla být nějak náročná....
Internet - metla lidstva
Ruprecht

#14 Příspěvek od Ruprecht »

Sice to není ani loď ani karavan, ale je to Mercedes AA :)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Karel58

#15 Příspěvek od Karel58 »

Pro lodě a karavany jsem psal záměrně proto, jak je ted´velký hit montovat na karavany i lodě FV panely, tak jestli nemáte někdo zkušenost s touto trakční baterií v tomto směru, kde probíhá trvalé vybíjení/nabíjení. Výrobce ji udává jako průmyslovou baterii a 1100 cyklů, při 80% hloubce vybití.. jak jsem psal, berme v potaz cena/výkon a vaší zkušenost..
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“