S:Dekoder pal DBPS3510
Moderátor: Moderátoři
S:Dekoder pal DBPS3510
Najlepšie zo slovenska.
https://photos.app.goo.gl/tfLKpVynwiZnusDp8
Do Tesla Color byl původně vyvinut PAL dekodér jen z tranzistorů. Chodí slušně, ale vyžaduje i doosazení součástek na desce.
- weed_smoker
- radioelectrum
Možná, že existovala i jiná univerzální verze, ale předělával jsem jen dvě E714ky, pak už slampovou maticí nic.
Tak se to u novějších integrovaných dekodérů nedělá (a ani to nejde). Na to se používá elektronický potenciometr na výstupu složek, nejjednodušší je MCA660. Zaklíčovat černá se pak musí až za ním.Hill píše:protože konstruktéři nedomysleli, jak tím napětím z potenciometru sytosti původního dekodéru oblbnout AVC dekodéru PAL.
Co se kvality dekodéru týče, vycházela mi jednoznačně lepší 4555 než 3510. Nevím, jestli to byl problém tesláckých 3510 nebo obecný, ale měly problém držet přesně úroveň černé v době klíčování. Obvykle tak šel při maximální sytosti obraz mírně do modrofialova a to i v C416, ne jen v těchto bastlených dekodérech.
Myslím Fando, že's mi ho strčil do bedny s teletextovými dárky! Dělala ho polistopadová firma z Havířova? Ty integráče okolo MDA3510 si vybavuju. Téžžž jsem se ho chystal rozebrat na součástky.fredis píše:Tak jsem ho nenašel..
Teď ale není šance, že bych to našel. Ve středu jsem absolvoval lední revue a mám úplně jiné starosti, než hledat ve skladu.