A to je fakt takovej problém zavolat odborníka s měřákem, aby to udělal kvalitně a se zárukou?
Děda oslovil místního anténáře někdy začátkem prosince, slíbil že se staví, doteď nic. Bavil jsem se známým z úplně jiné vesnice ke kterému se ten stejný anténář stavuje už od listopadu takže známý co potřeboval si nakonec pořešil sám… Na začátku jsem doufal že je problém v settopboxu EM190-S, objednal jsem Technisat (s tím jsem měl dobré zkušenosti v době DVB-T1) ale tím jsem MUX24 nezprovoznil, dalším zkoumáním jsem zjistil že je problém v anténě a tady je to trochu složitější než vyměnit jeden settopbox za jiný.
Problém je, když majitel trvá na tom, že musí mít anténu pod střechou. Na to žádný soudný anténář záruku nedá.
Děda měl přead x lety více antén na střeše (sám si je i vyráběl) ale pak se bál že by do antény mohl udeřit blesk a tak je přesunul pod střechu.
A odstranils taky napájecí výhybku a nahradil ji normálním konektorem?
Jestli jsi tam tu výhybku nechal, a jen zapnul napájení na settopboxu, přes výhybku zesilovač těch 5 V nedostane, leda bys najradil 12 V zdroj přepínatelným.
Tohle mě nenapadlo, napájecí výhybka tam vždy zůstala.
V sobotu byly takové podmínky šíření signálu že s aktuálním zapojení SWA-14 s 12V se na 674Mhz jen občas objevil napůl rozmazaný statický obraz. Zkusil jsem 5V napájení bez výhybky. Bohužel už nemám Technisat ale jen emos EM190-S který v informacích o signálu zobrazuje jen nicneříkající procenta (zlatý technisat podávající hodnoty dBuV) kanály 514Mhz a 570Mhz síla klesla ze 100% na 98/99% kvalita zůstala na 100%, kanál 626Mhz síla klesla ze 100% na 97% ale zmizelo poskakování kvality mezi 98% a 100%, kanál 674Mhz síla klesla z 62% na 54% padání kvality na 0% zůstalo a obraz nenaskočil.
Jenomže z Nemochovic není přímá viditelnost na žádný z vysílačů MUX24, s anténou pod střechou to není už vůbec žádné hosana.
Ve skutečnosti je to hned vedlejší vesnice Chvalkovice, která je o kousek výš než Nemochovice ale přímá viditelnost na vysílače taky není.
Leží mně tu použitý do antény- kanálový K46/21dB od "Anténa",já ho v našich podmínkách už nevyužiju, Kapánsko tu jede dobře.
Klidně Ti ho pošlu přes zásilkovnu, cena - když dáš navíc na jedno-dvě pivka ok, když né, tak to taky přežiju
Něco jako tohle? (Na pivka samozřejmě rád přispěju
https://www.antena.cz/antena-zesilovace ... ny-p62012/
Namontuju do síta a bude to zesilovat jen K46, ostatní kanály projdou bez zesílení? Nebo je to zařízne a budu potřebovat druhou anténu a slučovač jak navrhuje níže Hill?
Tady se v podobných podmínkách osvědčila kombinace dvou antén a selektivního zesilovače pro anténu přijímající ten nejslabší signál, což je téměř kdekoli právě MUX24. A nechat si tu anténu na delším kabelu a hledat místo nejlepšího příjmu.
Selektivní slučovač není povinný, ale škoda každého decibelu ztráty v širokopásmovém slučovači.
No, a kdyby ja konci dole bylo toho signálu málo, protože je někde cestou rozbočený na víc televizí, dá se místo pasivního rozbočovače zařadit rozbočovač aktivní se ziskem daným počtem výstupů.
Instalace má sloužit jen pro jednu televizi - žádné rozbočování není potřeba,
Chápu to správně že pro MUX21, 22 a 23 dám síto se syntetizačním členem to připojím do slučovače, pro MUX24 budu mít zvlášť další anténu tady nevím jestli použít druhé síto, nebo bude lepší vaten 20? k té připojím zesilovač a pak taky do slučovače?
Ke slučovači - č.234
Podle obrázku bude X: K1-K41 a Y: K46
V popisku na eshopu teroz je uvedené že je napájení průchozí na K1-X a za příplatek vyrobí průchozí i na druhý vstup, ale já potřebuju aby bylo napájení průchozí jen na K46-Y stačí když to uvedu do objednávky? Odfiltruje tento slučovač i co je nad kanálem K46? Nebo nad 700Mhz (LTE) i na vstupu ze síta K1-K41?