Myčka Siemens SF25261 nepřepíná proud vody
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Myčka Siemens SF25261 nepřepíná proud vody
Co je divné, tak když ještě vše fungovalo, myčka při změně směru vody na pár vteřin zastavila čerpadlo (edit: není pravda, viz níže). Teď běží čerpadlo už od začátku programu trvale, jako by se o změnu směru ani nepokoušela. Nevím, jestli to třeba není důsledek nespínajícího koncáku. Taky při vypnutí během programu a opětovném zapnutí na displeji naskočil původní čas. Teď jede čas od začátku, ale program pokračuje tam, kde skončil.
Dle manuálu některé modely umožňují uživatelské sepnutí mytí jen horním ramenem, ale tento model tím vybaven není nebo to aspoň není v manuálu uvedeno (možná tam ta funkce je skrytá a někomu se ji povedlo vyvolat, to už nezjistím).
Napadá vás něco nebo je to potrava pro asekol?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Řídicí jednotka má tři vývody spínané triakem, jejichž funkci se mi nepovedlo v dostupné dokumentaci najít. Dva z nich mají proti fázovému přívodu odpor 2200 ohm, což odpovídá voskovému aktuátoru (jeden bude regenerace ionexu a druhý nevím). Třetí má odpor asi 9 k, což by mohl být synchronní motorek, navíc tento vývod řídicí jednotky má blokovací kondík, což ostatní vývody připojené na aktuátory nemají. Kam by měl být zapojený ten koncák, to jsem neodhalil. Může být třeba v sérii s termistorem.
Zvláštní je, že i po dojetí programu to ten rozdělovač občas hned nevypne. Vadným triakem to ale není, když nastavím odklad spuštění programu, tak to rozdělovač krátce protočí a pak vypne.
Jinak jak jsem v prvním příspěvku psal, že při změně toku vody to vypíná čerpadlo, tak to není pravda. Jen to tak zní.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: