dotaz na tarif elektroměru
Moderátor: Moderátoři
mi-ro píše:To já si poradím. Jen jsem si myslel, že když je tarif 20/4 (el. topení), je takový i pro ohřev vody. Je to otázka jedný klemy mezi cívkama stykačů. Dík
Hlavně se před tou klemou koukni aby stykač topení a TUV byl napájenej ze stejnýho jističe. Snadné domyslet proč.
to Achab: tys ještě nikdy neviděl na FMX300 sepnutý jen levý relé?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:to Achab: tys ještě nikdy neviděl na FMX300 sepnutý jen levý relé?
Může být, ale používají to spíš vyjímečně. Podmínky budou stejné u všech distributorů. E-On, sazba D45d:
"V době platnosti NT může distributor blokovat přímotopný elektrický spotřebič v maximální celkové délce 2 hodiny denně. Jednotlivá vypnutí nesmí být delší než 30 minut a přestávky mezi vypnutím kratší než 1 hodina."
Achab píše:Celeron píše:to Achab: tys ještě nikdy neviděl na FMX300 sepnutý jen levý relé?
Může být, ale používají to spíš vyjímečně.
Podle maníka, co dělá dispečera v rozvodně Opočinek (ČEZ) celkem běžná praxe, pokud mají problém se špičkou. Klidně zablokují topení na 5 minut až hodinu i když je levná sazba. Dokud jsem neměl na baráku čtyřkvadrant, tak jsem to na tepelku pozoroval za mrazů každou chvíli. Tepelko PZP má kvůli ochraně a životnosti kompresoru nastaveno v regulaci, že pokud vypne (i od blokování topeni), tak dalších 15 minut nezapne (vyrovnání teplot, tlaků a pod.). Když jsem k tepelku přišel, blokování topení nebylo a na displeji hláška "blokováno nastavenými parametry". Bylo to určitě 2-3x za týden, hlavně po ránu když se roztápí barák a tepelko by mělo běžet podle venkovní teploty hodinu až tři v kuse. Kompresor je trochu slyšet a přijde ti divný, proč vypne i když by tepelko podle prostorovýho termostatu mělo stále běžet.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!