Plastový segerovky
Moderátor: Moderátoři
Plastový segerovky
Problém je, že pořádný kovový tam nejde dát, protože zápichy na hřídelkách jsou užší. Takže vytahat hřídelky a na soustruhu rozšířit. Přebrousit na magnetce segerovku průměr 4 mm magnet nejspíš neudrží...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Když je to udělaný z odpovídajícího, ale hlavně kvalitního materiálu, tak se samozřejmě daly demontovat i opakovaně, např. při štelování spojek na pravém unašeči, nebo při výměně koleček.
Používali to v mechanikách MK i Maďaři. Byl to černý plast s grafitovým přídavkem, mělo to ten grafitový pololesk.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=86006
Bude záležet na tom, jak daleko bude mít póly od sebe.Celeron píše:Přebrousit na magnetce segerovku průměr 4 mm magnet nejspíš neudrží...
Co jsem zatím viděl (jenom na obrázku), tak to bývá i víc než centimetr.
Tady by to chtělo vyrobit si vlastní, s póly tak po 1 nebo 2 milimetrech.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Habesan píše:Tady by to chtělo vyrobit si vlastní, s póly tak po 1 nebo 2 milimetrech.
Já vím co myslíš, přidavnej nástavec na magnet stůl. Tam se střídá mosaz a železo po cca 3 mm, nevím přesně kolik. Problém je, že to pole je nástavcem o dost zeslabený a pérovku musíš položit tak, aby byla na dvou železech, takže by šla asi 5 mm a větší. A musela by se nějakou slabou planžetou zapřít aby ji brus neodhodil nebo nesežrel.
Zkusím termitovu radu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- hajeklubos
několik mgf a videi s prasklou plast "segrovku" na osičce jsem opravil vyvrtáním a vystřižením z "folie" (hmoty) do které se zatavují k prodeji třeba flešky nebo různej drobnej vercajk. Nesmí tam ale být moc velký stranový tah. Velký průměr jsem udělal tak aby se to vešlo, vzal nůžky a prostřihnul.Nikdy se to nevrátilo. Ještě mě napadá vyvrtaná a prostřižená fosforbronzová planžeta.
Včera jsem si vyzvednul opravený PU500 od pana Přibyla. Ještě jednou Ti děkuji za správné nasměrování. Vše stále funguje jak má.
Luboš
- tomasjedno